1. Leer een instrument te bespelen

Heb jij spijt dat je vroeger nooit op gitaarles hebt gezeten of was je altijd jaloers op je beste vriend die zo goed kon drummen? Het is nooit te laat. Bestel een instrument dat je zou willen bespelen en begin met misschien wel je toekomstige carrière als artiest. Een muzikale en ontspannende invulling van je vrije tijd.

2. Schilderen

De een vindt het niks, de ander kan hier al zijn creativiteit in kwijt. Je hoeft geen tekentalent te zijn om je volledig uit te leven bij het schilderen. Mannen, kom eens uit je comfortzone, pak je penseel erbij en wie weet ben jij over een paar maanden wel de nieuwe Pablo Picasso.

3. Sloof uit in de keuken

Dit is misschien wel een van de betere manieren voor mannen om hun vrije tijd te vullen. Kan jij al zeer goed koken of bak jij er letterlijk helemaal niks van? Wat het antwoord ook zal zijn, je scoort altijd een pluspunt als je een verbluffend gerecht op tafel kan zetten. Blader de kookboeken door en hervorm jezelf in een sterrenchef.

4. Sporten

Heb jij geen motivatie om naar de sportschool te rijden of vind je een abonnement te duur? Geen zorgen. De sportscholen zijn dicht, dus je kan lekker thuis aan de slag gaan om jezelf om te toveren in man met een gespierd lichaam. De work-outs zijn minstens even doeltreffend en ook nog eens een stuk goedkoper. Op internet heb je tal van goede fitness oefeningen staan, die je elke dag zo’n twintig minuutjes bezighouden.

5. Doe een wijnproeverij

Altijd al eens een wijnproeverij willen doen? Je hoeft hiervoor niet naar Frankrijk, het kan ook gewoon thuis. Sla een aantal goede wijnen in en verras je vriendin met een leuke avond. Verdiep je in de wondere wereld van wijnen en school jezelf om tot sommelier.

6. Gamen

Nu zal je partner hier misschien niet zo’n voorstander van zijn, maar mocht je echt niet meer weten wat je met je vrije tijd aan moet dan kun je altijd nog de PlayStation uit de kast trekken. Pak je favoriete games erbij en gassen maar!

7. Fotograferen

Neem je graag foto’s, maar kon je voorheen in je drukke leven nooit tijd vinden deze hobby uit te oefenen? Pak dan nu je kans. Ga naar buiten, bewonder de koude winterdagen en maak foto’s van de omgeving of jouw partner. Heb je geen professionele fotocamera? Geen zorgen. Met jouw smartphone kom je al een heel eind.

10 toffe thuis bezigheden voor mannen

8. Word professioneel cocktailshaker

Waarom zou je 12 euro betalen voor een cocktail in de kroeg als je ook zelf allerlei heerlijke creaties kan shaken? Dit is één van de leukste bezigheden voor thuis en de opties zijn eindeloos. Surf het internet rond voor lekkere cocktail recepten en pak uit bij je vrienden en familie.

9. Dansen

Werd jij voorheen altijd uitgelachen door je vrienden tijdens een avondje stappen om jouw dansmoves? Verander dit voorgoed. Na het kijken van talloze YouTube-video’s ben jij straks de ster op de dansvloer. Prima manier voor mannen om hun vrije tijd op te vullen.

10. Volg een onlinecursus

Door het enorme aanbod van verschillende cursussen kun jij jezelf misschien straks wel een specialist noemen. Of het nou in investeringen, online marketing of coaching is; je kan alle kanten op. En als het een beetje meezit kan je hiervoor ook nog gebruik maken van het STAP-budget.