De bevreesde ‘Ik heb een break nodig’

Wanneer je meisje je vertelt dat ze een break wilt kan dit twee kanten op gaan. Het hoeft namelijk niet meteen het einde van de wereld te betekenen. Soms bedoelt ze gewoon ik heb wat tijd voor mezelf nodig want je irriteert me. Geen reden voor paniek dus, gun je meisje alleen wat ruimte. Je zult merken dat jullie relatie sterk genoeg is en je niet 24/7 op elkaars lip hoeft te zitten om te laten zien dat je van haar houdt.

break relatie tips MAN MAN

De andere betekenis van een break is echter wel redelijk pijnlijk. Wanneer je meisje je vertelt dat ze een break nodig heeft kan het ook zomaar betekenen dat ze jullie relatie wilt beĆ«indigen. Alleen durft ze niet volmondig te zeggen dat ze het uit wil maken dus gooit ze de term ‘break’ erin.

Het hoge woord is eruit, wat nu?

Je kunt op allerlei manieren reageren op een break, maar het beste is om erachter te komen wat haar reden was om jullie relatie te beƫindigen. Ga met haar praten en vraag haar op een rustige waarom ze het heeft uitgemaakt. Vraag of ze er al langer mee rond liep. Misschien ligt het wel aan iets wat je kunt veranderen of verbeteren. Maar ga vooral niet tegen haar in wanneer ze het uitlegt, maar heb geduld en luister. Niemand is perfect en jij dus ook niet.

break relatie tips MAN MAN

Wanneer ze bij haar standpunt blijft, laat haar dan vooral gaan. Hoe moeilijk het ook kan zijn. Geef haar de ruimte om na te denken over jullie relatie. Ga haar niet proberen over te halen om bij je te blijven want dat kan averechts werken. Neem voor jezelf ook de tijd om na te denken over jullie relatie. Met nadenken bedoelen we ook echt nadenken met je hoofd en dus niet met je je-weet-wel-wat. Het lijkt misschien op dat moment een goed idee maar dan je zeker fluiten naar je relatie.