1. Sankt Anna

Eerst en vooral hebben we deze Duitse knaller genaamd Sankt Anna. Hij komt rechtstreeks uit Pfalz en is lekker droog en gebalanceerd. Gemaakt van die Riesling-druif. Denk aan strak wit fruit, roze grapefruit, een vleugje peer, een snufje citrus en een lekker karamelzoetje. Deze fles is al jaren een topper bij Jumbo, en raad eens? Hij kost je maar 6,99 euro. En om het af te maken, De Grote Hamersma geeft ‘m een dikke 9!

beste witte wijnen jumbo

2. Villebois

Nu vliegen we even naar Frankrijk voor een babbeltje over Villebois. Deze Franse rakker komt uit Sancerre en heeft zo’n zachte, frisse maar toch stevige nasmaak. Proef maar eens dat knapperige fruit, wat witte peper, groene appeltjes en wat citrus. In de schappen bij Jumbo zie je ‘m staan voor 16,49. Niet de goedkoopste, maar zeker het proberen waard.

3. Anun

En dan hebben we Anun, helemaal vanuit Casablanca Valley, aan de westkust van Santiago, Chili. Deze 2022 chardonnay is vol en romig, met smaken van tropisch fruit. Hij komt je op 14,99 euro te staan bij Jumbo, dus een tikkie aan de prijzige kant.

4. Marqués de Montañana

Marqués de Montañana, de Spaanse specialiteit uit Calatayud. Dit beestje staat bekend om zijn levendige smaak. Denk aan perzik, meloen, een vleugje bitter en zuur. En het beste nieuws? Slechts 7,99 euro, en De Grote Hamersma geeft ‘m een 8,5!

beste witte wijnen jumbo

5. Neleman

Mannen, opgelet: Neleman is om je vingers bij af te likken. Deze Spaanse uit Valencia is als een Pina Colada in een flesje. Romig als kokosmelk, heerlijk ananasachtig, een vleugje limoen en het body van witte rum. En raad eens? Hij kost maar 5,99 euro bij Jumbo, de goedkoopste in onze top 10!

6. Tre Filari

Tre Filari, een Italiaanse chardonnay uit Puglia. Lekker romig, met smaken van vanille, rijpe perzik, gemberpeper en citrusvruchten. Mooi geprijsd, want hij blijft onder de 10 euro, namelijk 9,99 euro.

7. Terra Pura

Terra Pura, nog zo’n Chileense knaller uit Casablanca Valley. Fris en romig met een nootachtige en exotische smaak. En de prijs? Slechts 8,49 euro, wat toevallig net iets lager is dan het cijfer dat De Grote Hamersma geeft: een 8,5.

beste witte wijnen jumbo 3

8. Buontalenti

Buontalenti, een Italiaanse wijn met pit, anders dan de rest. Uit Bianco Toscane met een diepgaande nootachtige smaak. Zeker geen allemansvriend, maar als je durft, kun je ‘m scoren voor 8,99 euro.

9. Trentham Estate

Trentham Estate, een Pinot Grigio uit Murray Darling, Australië. Hier proef je peer, appel en amandel. En het beste? Slechts 7,99 euro, vriendelijk voor de portemonnee.

10. Windheuvel

Last but not least, Windheuvel. Zuid-Afrika is ook van de partij met deze chardonnay uit de Western Cape. Ingetogen maar bomvol smaak. Denk aan tropisch fruit, een hint van rijpe appel, perzik en citrus. Deze fles scoor je bij Jumbo voor een degelijke 9,49 euro.

Nu weet je wat de beste witte wijnen van de Jumbo zijn volgens De Grote Hamersma. Zoek jij echter écht een goedkope wijn? Bekijk dan de beste wijnen van de ALDI onder 5 euro.