Liefde is mooi. Wat begon als een wazige avond, werd een awkward date en groeide uit tot iets ingewikkelds. Het duurde even, maar uiteindelijk durfde ook jij de stempel erop te plakken. Je bent verliefd. En nu ben je twee jaar verder. Een relatie werkt enkel wanneer er vanaf beide kanten aan gewerkt wordt. Het is aanpassen en rekening houden. Maar dat heb jij over voor je meisje. In iedere relatie komt men op het punt dat er tegen een emotionele wegversperring wordt aangelopen. Dit is het punt waar gestreden wordt. Voor het ene koppel is dit een avontuur waarin ze dichter na elkaar toe groeien en voor anderen is dit een verraderlijke weg die geliefden in vijanden kan veranderen.

Terugkijkende op een lange relatie die over is besef je dat de laatste weken enkel hebben bestaan uit het proberen te redden van iets wat al opgegeven is. ‘Wat doe ik fout?’ is de vraag die je jezelf vele malen stelde, maar is dit de juiste vraag? Misschien lag het niet aan wat jij ‘verkeerd’ deed, maar was de combinatie ‘jullie samen’ gewoon niet goed. Daarom, een lijst met 7 tekenen dat je beter een punt achter je relatie kunt zetten.

man man einde relatie 2

Het doet jou of je partner niks meer

En dan praten we over de kleine dingen. Waar jullie eerder geen genoeg van elkaar konden krijgen, blijft het nu bij een laf kusje bij binnenkomst. Wanneer jij liever je meisje een high-five geeft na een leuke avond uit, dan haar hand vast te houden de terugweg weet je dat het einde van de relatie nabij is. Natuurlijk zullen er ups- en downs zijn, maar wanneer je, op het gebied van deze kleine dingen behandeld wordt als ‘gewoon een vriend’, weet je dat er ook niks meer dan dat in zit.

Er wordt niet meer over de toekomst gepraat

Aan de beginfase van jullie relatie hadden jullie plannen. Grootse plannen. De wereld zien, samen reizen, de wereld veroveren. Noem maar op. Tot het punt, dat die plannen niet meer ter sprake kwamen. Alsof het woord ‘we’ ineens verboden was. Wanneer lange termijn ideeën, vakanties of andere grote plannen ineens een ‘no-go’ worden weet je dat het niet goed zit.

man man einde relatie

Er worden plannen zonder jou gemaakt

Eerder was jij het plan, of was je er op z’n minst een centraal onderdeel ervan. Plots zijn er ieder weekend leuke plannen, waar jij geen onderdeel van uit maakt. Deze plotselinge verandering mag je als een bedreiging zien.

De ergernis wordt groter en groter

Elke relatie kent ups en downs. En tijdens de slechtere momenten is het makkelijk om naar je partner te wijzen, vertellen wat hij/zij allemaal fout doet en je hier kapot aan te ergeren. Gaat het weer beter tussen jullie, dan ben je die ergernissen zo vergeten en besef je dat ze niet zo erg zijn als dat je eerst dacht en zei. Wanneer een ergernis blijft hangen en je deze telkens ziet, weet je dat het fout zit. Langzaam nestelt deze gedachte zich diep in je brein en het enige wat je nog ziet bij het zien van je partner zijn die ergernissen. Je weet dan dat het foute boel is en dat je beter een punt achter je relatie kunt zetten.

man man einde relatie

Je kijkt steeds meer naar andere vrouwen

Een geforceerde poging om het weekend toch iets leuker te maken is om samen een hapje te gaan eten. Nog leuker: een hapje eten, samen met een ander stel. Terwijl je gedachte afdwalen bij het verhaal wat je tafelgenoten vertellen valt je blik op die vrouw twee tafels verderop. Jullie hebben zelfs even oogcontact en je voelt je schuldig dat je andere vrouwen aan het checken bent terwijl je met je meisje op stap bent. Toch is dit een duidelijk indicator dat je in een ongelukkige relatie zit en dat het voor jou nog geen tijd is om je te settelen.

Je huilt niet. Nooit

We willen niet zeggen dat je even emotioneel moet zijn als dat je vriendin maandelijks is, maar het tonen van emoties in een relatie is cruciaal. Wanneer er voor jou geen tranen meer in zitten, zelfs niet wanneer de relatie aan een zijden draadje hangt weet je dat je onbewust de handdoek al in de ring hebt gegooid.