Of je nu elke dag naar de gym gaat of af en toe, er komt altijd een tijd dat je dingen moet veranderen aan je trainingsregime. Als je namelijk maandenlang hetzelfde blijft doen op dezelfde tijdstippen dan raakt je lichaam er volledig aan gewend. Hierdoor maak je geen progressie meer. Je raakt dan een plateau en dus is het tijd om wat dingen te veranderen.

Verhoog je trainingsintensiteit als je oefeningen te makkelijk worden

Eigenlijk is het heel simpel: zodra je merkt dat het je te makkelijk afgaat, dan is het tijd om je trainingsintensiteit te verhogen. Als je niet genoeg calorie├źn verbrandt tijdens je krachttraining is het verstandig om nieuwe oefeningen aan je regime toe te voegen. Denk dan aan springoefeningen, touwtjespringen en jump squats. Dit zijn allemaal goede oefeningen om meer vet te verbranden en je kracht te verhogen.

intensiteit work-out

 

Als je dezelfde work-out uitvoert voor meer dan zes weken en geen veranderingen merkt aan je lichaam dan is het waarschijnlijk dat je lichaam gewend is geraakt aan je huidige trainingsintensiteit. Voeg dan meer weerstand toe of schakel over op meer uitdagende oefeningen. Let ook goed op je lichaam tijdens het sporten. Doe je de shoulder press op speels gemak? Of zweet je juist helemaal kapot? Als het allemaal te makkelijk gaat en je 12 repetities zonder veel moeite haalt, dan is het echt tijd om jezelf wat meer uit te dagen. Zodra je lichaam niet meer vermoeid voelt na 12 herhalingen dan is het tijd om het gewicht te verhogen.

Goed eten is erg belangrijk

Oefeningen kunnen ook zwaar voelen omdat je jouw lichaam niet goed genoeg verzorgt. Het is daarom altijd belangrijk om goed te eten voordat je naar de gym gaat. Doe dat bijvoorbeeld met deze gezonde ontbijtjes die tegelijkertijd ook veel calorie├źn leveren.