Wat is verschil tussen donkere kringen en wallen?

Wat veel mensen niet weten is dat er een groot verschil is tussen donkere kringen en wallen onder je ogen. Wallen zijn namelijk kleine ‘kussentjes’ die onder je ogen ontstaan. Dat kan komen door vocht, vet of huid die zich ophoopt onder je ogen.

Donkere kringen ontstaan als bloedvaatjes door de dunne huid onder je ogen heen schijnen, met als gevolg een blauwe of paars kleurige waas.

De oorzaken van wallen of donkere kringen

Er kunnen veel oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je wallen of donkere kringen onder je ogen krijgt. Onvoldoende slaap is de grootste oorzaak, aangezien je lymfevatenstelsel vocht en afvalstoffen afstoot.

Wanneer je dus niet genoeg slaap krijgt, ontstaan er meer ophopingen onder je huid, ook onder je ogen. Daarnaast zijn onvoldoende drinken en roken, alcohol en cafeïne in grote mate een boosdoener voor de huid onder je ogen.

Hoe kan je wallen onder de ogen wegwerken?

Om nooit meer last te hebben van wallen, raden we je aan om dit stappenplan te volgen. Hiermee kan jij de wallen onder de ogen wegwerken of zelfs voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen.

1. Matig alles wat wallen activeert

Drink het minimaal aantal liters water dat je op een dag binnen moet krijgen. Daarnaast is het belangrijk om goed te slapen, minimaal 7/8 uur per nacht. Minder of matig je alcohol en cafeïne gebruik, ook roken kan je het beste vermijden.

wallen onder de ogen wegwerken

Tot slot: blijf niet te lang naar de scherm staren. Je ogen raken vermoeid door het blauwe licht van je beeldscherm. Je zal ook merken dat je daardoor beter in slaap komt.

2. Gebruik verzorgingsproducten voor je huid

Om je huid te hydrateren en daarmee dus wallen tegen te gaan, kan je gebruik maken van huidverzorgingsproducten. Deze producten laten je huid ontspannen en zorgen ervoor dat de haarzakjes open gaan staan. Daardoor is de kans op ophoping onder de huid vele malen kleiner. Je hebt naast dagcrèmes zelfs allerlei balsems die je onder je ogen kan smeren, waardoor je minder last hebt van wallen of donkere kringen.

3. Wallen en donkere kringen ‘stiekem’ verwijderen

Het kan al zijn dat je al te laat bent en je wallen al aanwezig zijn. Dan is het de kunst om ze te verbergen. Dit kan je doen door in de make-up lade van je vriendin te graaien en wat concealer op het plaats delict te smeren. Zorg er wel voor dat je dit niet te vaak doet en de concealer er meteen met een make-up remover weghaalt als je thuis bent. Daarmee voorkom je dat je haarzakjes nog meer verstoppen en je het alleen maar erger maakt.

wallen verwijderen donkere kringen

4. Oma weet raadt met komkommer en groene thee

Dan heb je nog de tips die al sinds te tijd van oma werken, maar toch een beetje gek aanvoelen. Wanneer de wallen al flink aanwezig zijn: leg een plakje komkommer of een theezakje onder je ogen. Komkommer en groene thee bevatten namelijk allebei bestanddelen waardoor de huid ontspant. Ook is een koud kompres een goede oplossing. Wanneer je deze op je wallen legt, geeft het een verkoelend effect.