Een avocado wordt ook wel het perfecte voedsel genoemd. Het barst dan ook van de gezondheidsvoordelen. Zo is de vrucht niet alleen gevuld met allerlei belangrijke voedingsstoffen, maar is het ook bewezen om verschillende ziektes tegen te gaan. We hebben het dan vooral over chronische ziektes zoals kanker, Alzheimer, diabetes en hart-en vaatziekten.

Waar komt de vrucht vandaan?

De vrucht vindt zijn oorsprong aan bomen die groeien in Puebla in Mexico. Deze bomen kunnen tot wel 20 meter hoog worden. In Nederland groeien deze bomen echter slecht vanwege het koude weer. De Mexicanen zijn juist heel bedreven met de vrucht. Ze hebben het verspreid over heel Centraal- en Zuid-Amerika.

Wat maakt avocado’s gezond?

Waarom avocado’s zo gezond zijn heeft meerdere redenen. De vrucht bevat bijna 20 essentiële voedingsstoffen (omega-3, vitamines A, C, D, E, K en de B vitamines). Bovendien bevat het veel vezels, zit er geen sodium in en verhoogt het niet je cholesterol. Door de omega-3 zorgt het er juist voor dat je een gezond hart, goede ogen en een sterke concentratie krijgt als je het consumeert. Ook bevat een avocado foliumzuur. Deze in water oplosbare vitamine B zorgt ervoor dat je lichaam voldoende witte en rode bloedcellen aanmaakt. Ook verlaagt het het risico op blindheid bij mensen boven 65 jaar. Dit komt door de staf luteïne. Zorg er dus zeker voor dat je zo vaak mogelijk avocado nuttigt. Hoe je lekker kan eten met avocado bewijst onze favoriete kickbokser. Rico Verhoeven vertelt in dit artikel namelijk over zijn favoriete avocado spread.

Ben jij een echte gezondheidsfreak? Let dan goed op hoeveel avocado’s je per week kan eten.