Er kunnen veel oorzaken zijn waarom het regelen van dates of het daten an sich niet helemaal lekker loopt. Er zijn enkele oorzaken die voor iedereen gelden, aangezien wij er allemaal mee te maken hebben. Deze oorzaken moet je herkennen zodat je jouw gedrag hierop kan aanpassen.

 

Technologie

Technologie verandert continu en we zijn steeds ‘meer’ in contact met de wereld om ons heen. We zijn altijd bereikbaar en zijn veelal actief op social mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Hierdoor staan wij open voor online communicatie, maar vergeten wij dat offline communicatie nog veel belangrijker is. Je kan je aandacht niet op twaalf plekken tegelijkertijd richten en het is dan ook goed om jezelf af te sluiten van de online wereld. Zo ben je in staat om beter in contact te komen met de mensen om je heen. Op deze manier heb je een barrière weggenomen om niet aangesproken te worden. Om je heen kijken en het aanspreken van die mooie vrouw bij het busstation wordt zo vergemakkelijkt. Ook leer je mensen beter kennen die je al een tijd kent doordat gesprekken interessanter worden en meer de diepte ingaan.

Intentie

De intentie die je hebt bij een date of het op date vragen is van enorm belang. Het is daarom slim om jezelf van tevoren af te vragen wat jouw intentie is. Er is namelijk niets mis mee als je op date gaat voor een pleziertje of als casual daten meer jouw ding is, maar alleen wanneer jullie er beiden zo over denken. Dit vereist echter een geheel andere aanpak dan wanneer je op date gaat met de intentie om een relatie op te bouwen.

Mannen en vrouwen zitten overigens ook anders in elkaar. Terwijl mannen gemakkelijker het bed induiken met iemand voor het plezier zonder verliefd te zijn, is dat voor vrouwen vaak lastiger. Het is dan ook niet aan te raden om tijdens een date onderwerpen aan te snijden die mogelijk gevoelig liggen. Intimiderende opmerkingen naar je date maken is ten strengste verboden. Je wilt samen een leuke date hebben en niets is vervelender dan wanneer iemand zich rot voelt door een vraag of opmerking van de ander.

Verwachtingen

Verwachtingen, en zeker onrealistische verwachtingen, kunnen de boel al snel om zeep helpen. Door te hoge verwachting te creëren zal er een blokkade ontstaan. Op die manier zal jij nooit iemand vinden die aan jouw criteria zal voldoen. Het is dan ook beter om deze verwachtingen bij te stellen. Dit betekent dan ook niet dat je helemaal geen verwachtingen moet hebben. Het betekent echter wel dat je iemand moet zoeken die gelijkwaardig of net iets beter is dan dat jij bent. Hoe doe je dit dan? Door iemand te zoeken die in bepaalde opzichten hetzelfde is als dat jij bent. Wanneer je fulltime werkt en daarnaast veel sport, dan is dit een mooie kans om daar iemand te vinden die dezelfde interesses heeft. Het doel dat je nastreeft is om iemand te vinden die jou inspireert en waarmee dates zullen leiden tot een langdurige relatie.