Waarom zijn dadels zo gezond?

Als je drie dadels per dag eet, is dat hartstikke gezond voor je. Je kunt ze zien als een soort natuurlijke ibuprofen. Ja, echt waar. Ze helpen je bij de verlichting van pijn, het verminderen van zwellingen en verminderen ook nog eens de kans op hart- en vaatziekten doordat ze vol zitten met magnesium. Ook zijn ze rijk aan kalium. Van beide stoffen is aangetoond dat ze kunnen helpen met het verlagen van je bloeddruk.

Dadels zijn net als bananen rijk aan vitamine B6. Vitamine B6 is een stof die ervoor kan zorgen dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je sneller in staat bent informatie op te slaan en te herinneren. Naast vitamines en mineralen zitten er ook kleine hoeveelheden calcium, ijzer fosfor en zink in dadels. De eerste drie zijn zeer waardevolle voedingstoffen die zorgen voor gezonde tanden en botten. Wanneer je ouder wordt, slijten je botten. Het is daarom extra belangrijk om voldoende van deze stofjes binnen te krijgen. Drie dadels per dag zijn dus ten zeerste aangeraden. Wij zetten nog meerdere voordelen op een rij:

Dadels helpen je bij het afvallen

De vezels in dadels helpen je darmen te reguleren. Als je dit combineert met het gevoel van verzadiging wat veroorzaakt wordt door het eten van dadels, kan dit je helpen bij het afvallen.

Je krijgt er een energiekick van

Doordat dadels fructose en glucose bevatten, zijn ze een natuurlijke bron van energie. Je krijgt door de suikers een energiekick. In tegenstelling tot toegevoegde suikers zijn deze suikers wel goed voor je.

Dadels helpen bij de bescherming van je ogen

Naast vitamine B bevatten dadels ook vitamine A. Dadels bevatten ook andere stoffen die helpen om je ogen te beschermen, zoals luteïne en zeaxanthine. Goede ogen wil je natuurlijk behouden, het eten van drie dadels per dag zou je daar zeker bij kunnen helpen.

Is afvallen een doel van jou? Lees dan ook hoeveel water je per dag moet drinken om af te vallen.