Beter afvallen door voldoende water te drinken

Water heeft vele functies. Zo helpt voldoende vocht het voorkomen van een sterke kater en is het natuurlijk dorstlessend. Bovendien helpt meer water drinken en minder alcohol nuttigen bij het krijgen van een betere huid. Er is nóg een fijne bijkomstigheid van voldoende vocht tot je nemen. Van voldoende water drinken kun je namelijk afvallen.

Minder trek en sneller vol

Vocht en voedsel staan nauw met elkaar in verbinding, ons lichaam heeft het allebei nodig om te overleven. Water drinken kan echter ook helpen met afvallen. Allereerst werkt het op korte termijn goed om twee glazen water te drinken voor elke maaltijd. Hierdoor krijgt je lichaam sneller het gevoel dat je vol zit en zul je dus minder eten doordat je een verzadigd gevoel hebt. Bovendien helpt een voldoende vochtopname je het verschil zien tussen dorst en honger. Je kunt immers denken dat je honger hebt en gaat snacken, terwijl je stiekem nogal uitgedroogd bent.

afvallen hoeveel water drinken

Bij afvallen verschilt de hoeveelheid water die je moet drinken

Afvallen is een combinatie van gezonde voeding en actief bewegen. Alleen voldoende water drinken gaat dus ook geen verschil maken. Wel kan je het gebruiken als een ondersteuning in je proces van afvallen. De precieze hoeveelheid vocht die je moet drinken om af te vallen is erg verschillend. Dit is afhankelijk van je lengte, gewicht maar natuurlijk ook van je dieet en de hoeveelheid die je beweegt.

De 8×8 regel

Over het algemeen wordt aangeraden om je te helpen aan de ‘8×8’ regel. Dit houdt in dat je per dag 8 glazen moet drinken van 8 ‘ounces’. Die 8 ounces kunnen vervolgens worden berekend naar ongeveer 236 milliliter. Uiteindelijk krijg je na acht van zulke glazen op een dag zo’n 1,9 liter water binnen. Ben jij een fanatieke sporter, dan wordt er aangeraden om voor én na je work-out (bijvoorbeeld met de 30 minuten work-out om je hele lichaam aan te pakken) een halve liter te drinken.