Het kan tot frustraties leiden

Je vriendin is er vast wel eens gefrustreerd over dat jij als een blok in slaap valt nadat jullie seks hebben gehad. Zij wil graag nog even knuffelen of napraten maar voor jou is het wel goed geweest. Jij verlangt ernaar om je hoofd op het kussen te leggen om eens heerlijk naakt te gaan slapen. Hier is echter een duidelijke verklaring voor. En het is eigenlijk helemaal niet onze fout dat we deze behoefte hebben.

Dit is waarom je in slaap valt na de seks

Prolactine is de grote boosdoener in het hele verhaal. Op het moment dat deze stof wordt aangemaakt, word je erg slaperig. Dat komt doordat het de stof dopamine wegdrukt, die je juist een wakker gevoel geeft. Laat prolactine nou net de stof zijn waarvan je lichaam ontzettend veel aanmaakt nadat je klaarkomt. Bij vrouwen wordt veel minder prolactine aangemaakt. Dit is waardoor jij veel meer de behoefte hebt om te gaan slapen na de seks dan je vriendin.

Mensen

Ook komt er oxytocine vrij tijdens de seks

We kunnen niet alle schuld op de prolactine schuiven. Er wordt namelijk ook oxytocine vrij gemaakt als je seks hebt. Dit neemt je gevoelens van stress weg waardoor je hoofd leger is op dat moment. Dit draagt dus ook bij aan het in slaap vallen na de seks.

Tips om niet in slaap te vallen na de seks

Als je graag wil voorkomen dat je direct in slaap valt na het hebben van seks zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om dit tegen te gaan. Houdt bijvoorbeeld het licht aan. Als het donker is gaat je lichaam zich namelijk al klaarmaken om te gaan slapen door het aanmaken van melatonine. Ook wordt deze stof aangemaakt als je op je rug gaat liggen. Ga dus voor een standje waarbij je niet op je rug ligt.