Opvolger van Bird Box

Na de veelbesproken thriller Bird Box, heeft Netflix zich weer gewaagd aan een post-apocalyptische film. Dit keer betreft het een horror, in plaats van een thriller. Deze waardige opvolger van Bird Box krijgt de naam The Silence. De vergelijking komt voornamelijk vanwege een soortgelijke verhaallijn. Er is een ongrijpbaar wezen die de mensheid doodsangsten inboezemt. Vanwege de lovende kritieken op the Bird Box is er gelijk een standaard gezet. Maar als we de trailer zien, dan belooft ook deze film ons weer veel goeds te brengen.

The Silence

De film is geïnspireerd op het boek van Tim Lebbon. De hoofdrol wordt vertolkt door Kiernan Shipka, die Ally Andrews speelt. Tezamen met haar ouders vlucht zij naar een schuilplaats, diep verborgen in het bos. Hier krijgt zij vervolgens te maken met een duistere sekte. Ally is dovig aan het worden en heeft hierdoor enkele versterkte zintuigen. De versterkte zintuigen van Ally zijn dan ook het doelwit van de sekte. Die deze ‘gift’  ten behoeve van hun eigen bestwil willen gebruiken.

Deze veelbelovende horrorfilm is vanaf 10 april te bewonderen op Netflix. Dus plan maar alvast een avondje weinig slaap en veel nachtmerries in. Daarnaast zijn er nog enkele Netflix films die zeker de moeite waard zijn om deze maand te checken.