Het was voor Ajax een typische ‘Do or Die’ wedstrijd. Bij winst zouden ze op 2 punten komen van de koploper uit Eindhoven. Bij verlies werd het gat vergroot tot 8 en lijkt het kampioenschap toch echt buiten bereik voor de Amsterdammers. De emoties liepen zondag tijdens Ajax-PSV hoog op, wat prachtig in beeld is gebracht in de de aftermovie.

FOX publiceert vette aftermovie van Ajax-PSV

Deze aftermovie is toch anders dan anderen. Niet alleen het beeldmateriaal is waanzinnig maar ook de audio. Er zijn namelijk fragmenten te zien waarin jij de communicatie tussen de scheidsrechters hoort en ook een aantal gesprekken tussen Björn Kuipers en enkele spelers waaronder Matthijs de Ligt en Dusan Tadic. Kippenvel voor de meeste Ajax fans als je het ons vraagt. Toch is dit filmpje heerlijk om even terug te blikken naar de kraker van afgelopen zondag.

Let op! Voor een PSV fan kunnen deze beelden als schokkend worden ervaren.

In het moderne voetbal wordt de videoscheidsrechter steeds vaker ingeschakeld. Ook lijkt de KNVB alsmaar transparanter te worden en zijn zij niet bang om videofragmenten te delen. Dit zorgt voor indrukwekkende beelden. Zie hier het VAR-moment in De Klassieker.