Zo vierde Drake de onafhankelijkheidsdag

Amerikanen hebben tal van feestdagen, maar ‘Fourth of July’ sprint er wel uit. Het is de dag waarop Amerika de onafhankelijkheid viert en is dus het moment om gezien te worden. Ben je een beetje vermogend, dan wil je op minstens een van de vele feesten worden gesport. Dat geldt dus voor grootheden als Jay-Z, maar ook voor Drake. Alhoewel hij natuurlijk Canadees is, maakt dat niks uit. Ook hij wil een deel van de aandacht opeisen en hoe doe je dat beter dan door het opzichtig dragen van een extreem duur horloge.

 

Richard Mille horloge van Drake

Drake werd dus gespot bij Nobu in Malibu en droeg een Richard Mille RM 27-04 sporthorloge met een prijskaartje van 1,05 miljoen dollar. Het ding is niet alleen vreselijk duur, het is ook nog eens bijzonder zeldzaam. Er zijn namelijk slechts 50 exemplaren van gemaakt. Op 4 juli laat Amerika traditiegetrouw zien hoe succesvol en welvarend het ‘meest kapitalistische land’ is. Iemand als Drake mag dan natuurlijk niet ontbreken. Voor de Canadees was dat dus het moment om te laten zien hoe hij zijn geld besteed. Zijn Richard Mille-horloge is dan het ideale middel om de aandacht op te eisen.

Luxe sporthorloge van Richard Mille

Het Richard Mille horloge, om precies te zijn de RM 27-04, is een sporthorloge en is oorspronkelijk gemaakt voor tennisser Rafael Nadal. Het heeft een op tennisracket geïnspireerde wijzerplaat en is bestand tegen extreme krachten, om precies te zijn tot 12.000 G. Dat is dus net iets minder dan een beetje ferme forehand bij het tennissen. Opvallend genoeg viel 4 juli samen met Wimbledon, wat ruimte bood aan de speculatie dat Drake het horloge niet zonder reden droeg.

Ideale gelegenheid

Ondanks de deelname van Nadal aan het meest prestigieuze tennistoernooi, bleek het geen succes te zijn voor hem. Hij besloot naar zijn lichaam te luisteren en trok zich terug. Voor Drake was dat reden genoeg om Nadal te imiteren. Hij droeg dezelfde blauwe riem die Nadal op de French Open aan had. Dit is de traditionele keuze nadat de Spanjaard later zijn riem verwisselde voor een witte versie. Het is niet de eerste keer dat Drake zijn waardering uitspreekt voor zijn luxe horloges zoals die van Richard Mille.

Van de rapper is bekend dat hij ook het opvallende model RM 69 heeft gedragen. Het meer sportief ogende Richard Mille RM 27-04 is een ander verhaal. In tegenstelling tot de concurrentie, wil Richard Mille dat zijn horloges niet alleen op afterparty’s en persconferenties wordt gedragen, maar ook tijdens sportevenementen. Voor Drake was 4 juli daarom de ideale gelegenheid om zijn klokje te showen.