Seks op je 20e en op je 30e zal natuurlijk verschillen. Vooraan in je twenties is het allemaal nog wat spannender, terwijl van seks in je dertiger jaren wordt verwacht dat je er iets meer van bakt. En dat is dan meteen ook het eerste verschil.

1. Meer ervaring

Tenzij anders gecommuniceerd, gaan vrouwen er vanuit dat je op je 30e al wat ervaring hebt opgedaan. Lopen klooien met het condoom of niet goed weten wat te doen blijkt naarmate je ouder wordt een steeds grotere afknapper. Toch hoef je niet bang te zijn als je nog niet veel ervaring hebt. De key is namelijk: wees zeker van je zaak. Er kan altijd iets mislopen, maar lach erom en blijf niet hangen in de schaamte. Dat zal de seksuele spanning geen goed doen.

2. Schone lakens is een must

We zijn geen studenten meer mannen, kom op. In je twintiger jaren kom je misschien nog weg met ongewassen lakens, maar het wordt tijd om op te groeien. Een vrouw van 30 verwacht dat je op z’n minst schone lakens en een normaal bed terug te vinden bij jou thuis. Zo niet, dan zal ze regelrecht omdraaien en de deur uitlopen. Een enorme dealbreaker dus…

In bed seks lakens schoon

3. Durf je te uiten

Het vrouwelijk geslacht verwacht dat je na drie millennia wel wat communicatievaardigheden hebt opgebouwd. Als het dus niet fijn is, zeg het, en werk er samen aan. Zij zal het je namelijk ook zeker laten weten.

4. Helpende hand

Deze sluit een beetje aan bij die hierboven: communiceer het als je hem bijvoorbeeld niet omhoog krijgt. Over die schaamte moet je onderhand toch wel heen zijn, en de dame in kwestie geeft je vast graag een helpende hand.

5. Dirty talk is een must

Very important! Dit is de beste manier om een vrouw naar je te doen verlangen. Het is tevens een teken van zelfverzekerdheid als je het goed doet.

Dirty talk seks

6. Geen bizarre posities

Handstanden? Kruiwagens? Hoe ouder je wordt, hoe slechter dat idee. Houdt het simpel, tenzij je bij de EHBO-post wil eindigen. Zorg echter wel voor afwisseling. Het moet niet eentonig worden.

7. Geen schaamte over speeltjes

Het komt een beetje kinderachtig over als je moet slikken wanneer je haar vibrator ziet. Wees ervan bewust dat ze echt al wel heeft geëxperimenteerd in haar leven, dus wees niet geïntimideerd.

Wat inspiratie nodig? Deze sekstips zijn het proberen waard.