Hoe vergeet je je ex?

Zeker in de eerste periode, waarin de breuk nog het meest in het geheugen ligt, kan het zijn dat jij niet goed weet wat je met jezelf aan moet. Je bent er waarschijnlijk helemaal kapot van. En dat is begrijpelijk, want liefdesverdriet kan je hart letterlijk breken. Elke relatie – en dus ook elke break-up – is verschillend. Er is dan dus ook geen ultieme manier om je gebroken hart te kunnen helen. Dus hoe vergeet je je ex? En hoe kom jij er weer bovenop? Er zijn een aantal tips, die we uit voorzorg maar al te graag met je willen delen.

Geef je liefdesverdriet tijd

Hiermee bedoelen we niet dat je jaren later nog steeds gebukt hoeft te gaan onder die vervelende break-up. Wél bedoelen we hiermee dat liefdesverdriet niet binnen één of twee dagen is opgelost. Zeker niet als je een langdurige relatie achter de rug hebt, veel hebt meegemaakt en/of kinderen hebt. Weet wel dat tijd alle wonden heelt: het geven van tijd aan je verdriet, woede en onbegrip, zorgt er dus uiteindelijk voor dat je gebroken hart beetje bij beetje geneest.

Geen contact meer zoeken

Sommige exen kunnen nog goed met elkaar door één deur, anderen kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Ook voor deze tip geldt: elke (ex-)relatie is anders. Toch raden we aan om, zeker de eerste periode en zeker als jullie met veel ruzie of onmacht uit elkaar zijn gegaan, geen contact te zoeken. Nachtelijke (dronken) telefoontjes helpen niet, net zoals het online afgaan van alle social media accounts van je partner.

liefdesverdriet

Deel je liefdesverdriet

Met deze tip bedoelen we dus niet met je ex (zie hierboven). In plaats daarvan kan het helpen om je gevoelens op papier te zetten, bijvoorbeeld in een dagboek of in een brief die je zogenaamd tegen je ex of jezelf schrijft. Zo kan je uiting geven aan gevoelens en ideeën die je hebt. Je kan ook een stel vrienden uitnodigen of met je beste maat op pad gaan. Wat biertjes en je hart luchten kan een hele hoop schelen. Kies hiervoor wel de vriend(en) uit waar jij echt je ei bij kwijt kan, je wilt niet dat ze lacherig over dit onderwerp gaan doen.

Blijf positief

Logisch dat je eerst even baalt, maar blijf vooral niet in die neerwaartse spiraal hangen. Dus niet alle zielige break-up songs die je kent op repeat. Probeer in plaats daarvan leuke dingen te blijven doen en te investeren in vriendschappen en hobby’s waar je eerst minder aan toe kwam. Voor je het weet verdwijnt de herinnering aan je ex-geliefde steeds meer naar de achtergrond en klaart de lucht weer op.