Huis via een 3D-printer

Het huis waar we het over hebben komt voort uit een samenwerking tussen twee bedrijven. Dit zijn New Story (een non-profit huizenorganisatie) en ICON (dat zich bezig houdt met technologieën op het gebied van 3D-printers). Samen bouwden zij een sterke 3D-printer die huizen kan uitprinten.

3dprinter printer

De Vulcan

De eerste 3D-printer van ICON en New Story creëerde een huis van 32,5 m². De kosten die hieraan waren verbonden waren €10.000 dollar en de tijd die het kostte bedroeg 48 uur. Een lage prijs dus en een zeer korte tijd. Wat blijkt echter: de printer, die de naam Vulcan draagt, was niet op volle snelheid aan het printen. De Vulcan deed dit slechts op 1/4e van zijn maximale snelheid.

Perfecte samenwerking

New Story en ICON hebben vervolgens hun vertrouwen over een nieuw soort huis uitgesproken. Dit moet tussen de 55,7 m² en 74 m² groot zijn en in 24 uur af zijn. Het uiteindelijke prijskaartje wat ze hier aan hebben gekoppeld is 3.600 euro of minder, vergelijkbaar met een gloednieuwe Vespa scooter. Toch een mooiere prijs dan die Hollywood villa op Funda.

3d-printer 3d-printer

Met de 3D-printer naar El-Salvador

Het non-profit karakter van New Story zorgt ervoor dat de geprinte huizen ook nog eens een mooi doel dienen. De eerste huizen introduceren ze namelijk in El Salvador. Dit is een land wat wordt gekenmerkt door ruw terrein en veel overstromingen. Hierdoor is het lastig om er op de grond geschikte huizen te bouwen. De huizen die de Vulcan uitprint zullen daar dus mee helpen.

Is een heel huis jou te hoog gegrepen, maar wil jij wel graag een item bezitten dat met een 3D-printer in het leven is geroepen? Dan is het wellicht een idee om een horloge dat met een 3d-printer is gemaakt aan te schaffen.

3d-printer3d-printer