1. Wees bewust van het feit dat flirten onschuldig is

Ongeacht welke definitie van flirten je hanteert, is het belangrijk om je te beseffen dat flirten in de basis een onschuldig fenomeen is. Sterker nog: stiekem doen we het allemaal wel een beetje, gewoon om te controleren of we nog goed in de markt liggen. Flirten is dus eigenlijk een manier om ons ego te strelen, meer niet. En nog veel belangrijker: het indiceert op geen enkele manier dat de voorkeur uitgaat naar iemand anders. Natuurlijk kan het even schrikken zijn om te zien dat je vriendin het gezellig heeft met een andere man, maar dat wil niet zeggen dat ze hem leuker vindt dan jou. Laat staan dat ze van plan is bij je weg te gaan.

 

2. Maak onderscheid tussen één of meerdere mannen

Als je vriendin zich vermaakt door een praatje te maken met verschillende mannen, is er doorgaans geen reden voor paniek. Dit is zelfs een bevestiging dat deze mannen haar in de kern helemaal niet zoveel interesseren. Het wordt pas een heikel punt wanneer ze constant met één en dezelfde persoon aan het flirten is. Het kan de suggestie wekken dat ze deze man interessant vindt, of juist aantrekkelijk. In dat geval is het raadzaam om de situatie goed in de smiezen te houden en haar hier wellicht op aan te spreken.

mijn vriendin flirt met andere mannen

3. Ga na of jullie relatie nog stabiel genoeg is

Natuurlijk kan het frustrerend zijn als je vriendin veel aandacht krijgt van andere mannen. Je hoeft je echter pas zorgen te maken op het moment dat ze hier teveel in meegaat. Dan is het wellicht verstandig om na te gaan of jullie relatie nog stabiel genoeg is, of dat hierin geïnvesteerd moet worden. Tonen jullie nog genoeg interesse in elkaar? Spenderen jullie nog genoeg tijd samen? Dat zijn vragen die je je in zo’n situatie moet afvragen, alvorens je besluit om haar wel of niet aan te spreken op haar flirtgedrag. Wees je er van bewust dat onterechte aantijgingen rondom flirten allesbehalve bevorderlijk voor je relatie is.

4. Flirt met haar zodat ze weer oog heeft voor je

De aanval is natuurlijk de beste verdediging. Met andere woorden: zorg ervoor dat andere mannen de kans niet krijgen om met je vriendin te flirten. Dat doe je in de eerste plaats door zelf weer met je vriendin te flirten. Dat lijkt misschien een beetje gek, omdat jullie dat station al gepasseerd zijn. Maar niets in minder waar: ook tijdens een relatie is flirten nog steeds een belangrijk gegeven. Het is een teken dat je je best blijft doen voor elkaar. Bovendien geef je elkaar de bevestiging dat je er mag zijn, zodat je die niet meer van anderen nodig hebt. Dus geloof het of niet: flirten binnen je relatie houdt ook andere mannen op afstand. Advies nodig? Lees dan de flirttips van professionals.

5. Als je het bespreekbaar maakt, pak het tactisch aan

Misschien heb je toch heel veel last van het feit dat je vriendin met andere mannen flirt. In dat geval kan het toch helpend zijn om open kaart te spelen en dit aan te geven. Veel mannen weten echter niet zo goed hoe ze dit moeten aanpakken, waardoor tact vaak in deze gesprekken ontbreekt. Ze worden boos, beginnen te schreeuwen of zelfs te dreigen, en raken zodoende verder van het doel dan ooit tevoren. Dat is natuurlijk op geen enkele manier de bedoeling en lost het probleem ook niet op. Blijf daarom rustig, leg uit wat het met je doet en geef haar ook de tijd om te reageren. Haar kant van het verhaal is namelijk net zo belangrijk als die van jou. Misschien is ze zich namelijk niet bewust van haar gedrag of handelt ze uit onschuldigheid, waarmee de cirkel weer rond is.

Heb jij het idee dat jullie liefde eigenlijk voorbij is? Dat kan je herkennen aan de signalen dat je partner niet meer verliefd is.