Is mijn partner niet meer verliefd op me?

Het is heel erg logisch dat een relatie op en neer gaat. Het zou ook erg ongezond zijn wanneer je nooit een discussie of ruzie hebt in je relatie. Vaak lost het zich vanzelf op, maar bij sommige relaties draait het de relatie tóch de nek om. Het gaat steeds minder goed tussen jullie en jullie komen steeds verder van elkaar af te staan. Daar zit nog een groot nadeel aan: je partner kan minder verliefd op je worden of kan zelfs niet meer verliefd op je zijn.

Maar hoe kom je erachter dat je partner niet meer verliefd op je? We hebben 10 signalen voor je verzameld, waardoor je erachter kan komen dat je vriendin niet meer verliefd op je is.

 

1. Ze is niet meer aanhankelijk

Was jouw vriendin enorm aanhankelijk? Dan kan het een teken zijn dat ze veel om je geeft. Oké, ze hoeft niet altijd te klef te zijn, maar er kunnen alarmbellen gaan rinkelen als ze plotseling heel afstandelijk wordt.

2. Ze moet altijd tot laat werken

En nee, niet wanneer ze zegt dat ze moet werken en ondertussen bij iemand anders, maar wanneer ze jou niet meer als een van de prioriteiten heeft. Werken is belangrijk, maar wanneer ze altijd tot heel laat moet overwerken, is de kans groot dat ze minder verliefd is geworden. Het kan zijn dat ze gewoon anders prioriteert, maar misschien is het wel een van de veelgebruikte alibi’s voor vreemdgaan.

werken tot laat

3. Ze is altijd geïrriteerd op je

Wanneer ze ontevreden doet tegenover jou, kan dat een periode zijn. Maar wanneer ze écht geïrriteerd blijft en ze altijd commentaar op je heeft, is de kans groot dat ze minder van je houdt en minder tevreden is in de relatie.

4. Ze heeft geheimen

Het kan zijn dat er geheimen in de relatie zijn. Meestal zegt dit niet heel erg veel over jullie relatie, maar wanneer ze over alles zwijgt, is de kans groot dat er wél iets aan de hand is. Zo kan het zijn dat ze vindt dat jij niet alles hoeft te weten. Jullie gaan langs elkaar leven en de kans op een breuk is groter.

5. Ze negeert je

Geen antwoord geven meer op je vraag, je commentaar langs haar heen laten gaan en je skippen wanneer je intiem wilt zijn. Allemaal foute signalen. Het is in dit geval wellicht beter om uit elkaar te gaan.

niet meer verliefd op je

6. Je bent niet meer speciaal voor haar

Een relatie moet eigenlijk nooit ‘normaal’ worden. Ook moet je partner nooit normaal worden. Dus wanneer je vriendin zich anders gaat gedragen, minder alsof je speciaal voor haar bent, kan het zijn dat ze minder gevoelens voor je heeft gekregen.

7. Ze vergeet jullie leuke momenten

Een relatie moet grotendeels leuk zijn en jullie moeten veel plezier kunnen maken. Wanneer ze wat minder vaak voorkomen, is het wel belangrijk dat je de leuke momenten koestert. Als ze niet meer weet wat jullie leukste moment was, kan het zomaar zijn dat ze zich alleen focust op de negatieve dingen en ze dus minder verliefd is op je.

8. Ze dreigt om weg te gaan

Wanneer je partner gaat dreigen, is het een goed idee om een eind aan de relatie te maken. Vooral wanneer ze dreigt met het beëindigen van de relatie. Het is ongezond en absoluut niet zoals het in een relatie hoort te gaan.

uit elkaar of niet niet meer verliefd

9. Ze weigert advies

Als ze het allemaal beter weet en niks meer van je aanneemt, is de kans groot dat ze niet meer serieus neemt wat jij van dingen vindt. Wanneer ze dus helemaal niks meer van je wil geloven, moet je jezelf vragen gaan stellen.

10. Ze zegt dat ze niet meer verliefd is

Ze kan twijfelen, maar ze kan het ook al heel duidelijk voelen dat het niet meer gaat werken. Ga dan niet smeken en neem afstand van haar. De kans dat ze je gaat missen is aanwezig, maar het kan ook zomaar het eind van jullie relatie betekenen.