Amsterdam is de duurste stad om te huren

Uit onderzoek van Housing Anywhere is gebleken dat Amsterdam de allerhoogste huurprijzen van Europa heeft. Dit maakt Amsterdam dus zelfs duurder dan steden als Parijs, Rome en Madrid. Met een gemiddelde huurprijs van 2.275 euro per maand voor een appartement, springt Amsterdam ver boven andere grote Europese steden uit. Zo zou een studio in Amsterdam al snel 1.740 euro per maand betalen, en betaal je voor de gemiddelde kamer al een bedrag van 963 euro per maand.

steden met hoogste huurprijzen

Meer Nederlandse steden scoren hoog

Amsterdam is niet de enige Nederlandse stad die in deze top 10 lijst hoog scoort. Zo zijn Rotterdam, Den Haag en Utrecht ook terug te vinden in de top 10 duurste steden om een huis te huren van Europa. In Rotterdam, die plek vier te pakken hebben op deze lijst, zou een appartement gemiddeld 1.795 euro per maand kosten. Ook betaal je hier gemiddeld voor een kamer 800 euro per maand betalen.

Den Haag (plek nummer 5) is ook behoorlijk prijzig als het om appartementen en studio’s gaat. Zo zou je voor een appartement in de politieke stad al 1.795 euro per maand betalen, en kost een studio hier zelfs 1.525 euro per maand. Voor een appartementje in Utrecht betaal je snel 1.746 euro per maand. Dat het een populaire studentenstad is, is terug te zien aan de kamerprijzen. Voor een kamer betaal je al vlot een bedrag van 850 euro per maand. Wil je een studiootje huren in de Domstad? Dan mag je al snel een bedrag van 1.350 euro per maand uit de portefeuille toveren.

Andere dure Europese steden

Ondanks dat wij als Nederland bijna de helft van deze top 10 lijst bezetten, zijn er ook nog andere Europese steden waar, als je daar wil huren, je een stevig bedrag neer mag leggen. Wij zetten de lijst nog even voor je op een rijtje, met de gemiddelde huurprijs per appartement erachter.

  1. Amsterdam (2.275 euro per maand)
  2. Rome (2.000 euro per maand)
  3. Parijs (1.862 euro per maand)
  4. Rotterdam (1.795 euro per maand)
  5. Den Haag (1.790 euro per maand)
  6. München (1.770 euro per maand)
  7. Utrecht (1,746 euro per maand)
  8. Milaan (1.700 euro per maand)
  9. Lissabon (1.700 euro per maand)
  10. Hamburg (1.650 euro per maand)

Dat Amsterdam de duurste Europese stad is, dat weten we nu. Maar hoe zit het met de andere kosten in Amsterdam? Zoveel kost het om in Amsterdam te wonen.