Wat is flirten precies?

Om goed te kunnen flirten, moet je natuurlijk wel goed weten wat het precies inhoudt. Flirten kan op heel veel manieren. Het is een manier van woorden, lichaamstaal en fysieke aanraking om iemand duidelijk te maken dat je romantische interesse in diegene hebt. Sommige mensen denken dat flirten inhoudt dat je een paar vulgaire woorden naar iemand uitspreekt, maar dat is verre van de werkelijkheid.

Wij kunnen je in ieder geval één ding verzekeren: een romantische band met een vrouw krijgen, dat doe je via woorden. En reken er maar op dat je dit in één klap, door verkeerd te flirten, kan verpesten. En heb je de ‘aandacht’ uiteindelijk wel? Dan is het natuurlijk ook nog een kunst om ervoor te zorgen dat de ander de interesse niet in je verliest.

 

1. Wacht niet, begin gewoon

Moet de man of de vrouw beginnen met flirten? Deze discussie gaat al zo lang door dat het bijna vermoeiend wordt. Het hoort namelijk niet heel lastig te zijn. Als je helemaal hoteldebotel over iemand bent, waarom zou je dan wachten? Dit geldt voor mannen, maar ook zeker voor vrouwen. Ga niet zitten wachten tot een ander begint, zo ontstaat er namelijk misschien een kans dat niemand begint. En ja… bij sommige personen ga je daar enorm veel spijt van krijgen. En wie weet begint de ander wel terug te flirten. Trust us, als twee mensen naar elkaar gaan flirten, kunnen de vonken ervan afvliegen.

2. Maak de juiste woordkeuze

De keuze in wat je gaat zeggen is natuurlijk heel moeilijk. Je ben namelijk te snel bang om het verkeerde te zeggen. De zin: ‘Ik vind je leuk, laten we op date gaan’ is zeker niet flirten. Dit is namelijk veel te letterlijk. Om goed te flirten wil je een beetje mysterieus blijven, maar daarentegen moet je ook niet té mysterieus zijn.

4 tips van professionals zodat jij beter kan flirten

Datingexpert Connell Barrett vertelt: ‘Je wil dat je vlam weet dat je met ze flirt, en dat je het niet verwart met louter vriendelijkheid. Als ze niet weten dat je aan het flirten bent, zal het niet effectief zijn. Het is het verschil tussen zeggen: “Ik kan niet stoppen met aan je te denken” in plaats van “Ik zat net aan je te denken”. De eerste toont een duidelijke romantische interesse, terwijl de laatste iets is dat je misschien tegen een vriend of collega zegt.’

3. Meisjes plagen, kusjes vragen

Een van de meest effectieve flirt-vormen is en blijft toch wel het plagen. Quaderer (datingsexpert) vertelt dan ook: ‘Het opbouwen van wat spanning met een goed getimede (en goedaardige!) plaag, kan je flirtspel naar een hoger niveau tillen. Dit zorgt voor een beetje intrige, en als het goed wordt gedaan, zal de flirt graag in natura willen reageren, wat natuurlijk precies is wat je wilt!’

Ook Barrett is het daar helemaal mee eens. Hij voegt er nog aan toe: ‘Licht en speels plagen kan de romantische aantrekkingskracht versterken. Denk aan de verliefde schooljongen die aan de staartjes trekt van het meisje dat hij leuk vindt.’

4 tips van professionals zodat jij beter kan flirten

4. Woorden zeggen niet altijd genoeg tijdens flirten

Flirten bestaat grotendeels uit het uitwisselen van woorden. Je bent ten slotte ook gewoon een gesprek met iemand aan het voeren. Het is alleen niet echt een heel dagelijks gesprek. De woorden die je uitwisselt zijn niet altijd genoeg. Het leuke aan flirten is dat je je hele lichaam kan gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens te flirten met je ogen. Dit kan eng zijn, maar wij verzekeren je dat de ander waarschijnlijk helemaal door het lint gaat vanbinnen. Een kleine aanraking op de arm of been kan ook goed helpen.

Zorg er wel voor dat je zeker weet dat de ander ook ‘into’ jou is en dat je niet zomaar iemand aanraakt als diegene dat niet wil.