Waarom verliest ze haar interesse?

Het in stand houden van een relatie is in de meeste gevallen een kwestie van hard werken. Net zoals jij het leuk vindt dat je aandacht krijgt, zo vindt ook zij het leuk om te horen hoezeer je op haar gesteld bent. Dat klinkt ouderwets, maar het is wel de sleutel tot succes.

Om je te behoeden voor de meest klassieke fouten gaan we je aan de hand van drie punt leren hoe je kan voorkomen dat je droomvrouw weer snel buiten bereik komt. Je zit immers niet te wachten op het moment dat je vriendin je vertelt dat ze geen toekomst meer ziet. Aan de hand van onderstaande drie situaties kun je dat mooi voor zijn.

1. Respect winnen is een ding, het behouden is lastiger

Vrouwen vinden respect belangrijk. Dan bedoelen we niet alleen respect voor haar, maar ook voor jezelf. Door jezelf anders voor te doen, zal een vrouw snel denken dat je te weinig respect hebt voor jezelf. Dat kan je gerust heel breed trekken.

WAAROM RAAKT iemand interesse kwijt

Zo verwacht een vrouw in de meeste gevallen dat je als man het initiatief neemt. Laat je alles aan haar over, dan is het bijna onvermijdelijk dat ze je steeds minder gaat respecteren. Dat heeft niks te maken met het stellen van grenzen, maar met betrouwbaarheid. Ze wil gewoon weten wat ze aan je heeft. Voor de goede orde: het nemen van initiatief of de leiding nemen is niet hetzelfde als dominant zijn. Laat zien dat je haar mening ook respecteert en vraag daar naar. Op die manier geef je haar het gevoel dat je haar betrekt in je besluitvorming terwijl je toch duidelijk de leiding neemt.

2. Verlangen aan blijven wakkeren

We hebben het al eerder gezegd: je vriendin behouden is haar versieren en dat is een continu proces. Alhoewel je terecht blij bent dat je haar hebt veroverd, betekent dit niet dat je nu lekker kan gaan chillen en genieten van je geslaagde poging. In feite begint het spel nu pas. Je zal er immers voor moeten zorgen dat het verlangen wat je in haar hebt aangewakkerd actief blijft. Stilzitten en niks doen is dus geen optie. Doe je dat wel, dan merk je al snel dat ze je als saai zal gaan zien. Sterker nog, ze zal denken dat jij je anders hebt voorgedaan dat het beeld wat je schetste en waar ze voor is gevallen. Aan de slag dus!

In feite ligt het aanwakkeren en in stand houden van het verlangen naar jou in het verlengde van het onderdeel respect. Als een vrouw je respecteert, zal ze automatisch naar je verlangen, vooral op de lange termijn. In dat respect aanwezig, dan zal ze je ook vertrouwen en maakt ze het je in principe een stuk makkelijker. De door haar opgetrokken muur die ze in het begin toonde zal minder nadrukkelijk aanwezig zijn waardoor het een stuk makkelijker wordt om het verlangen naar jou in stand te houden. Makkelijk toch?

3. Leid haar, laat je niet leiden

In het derde punt komen de twee zaken hierboven samen. Stop je met het versieren, dan zal ze het respect voor je verliezen en is er van verlangen al snel geen sprake meer. Neem daarbij dat je geen poging neemt om de leiding te nemen en het wordt al snel een onmogelijke opgave.

waarom verliest vrouw interesse in me

In tegenstelling tot wat tegenwoordig wordt gedacht over de rol van de man en de vrouw, is het nog altijd zo dat de vrouw geleid wil worden. Dat is natuurlijk gedrag omdat de vrouw minder lang haar interesse in een man vast kan houden. Je zal als man dus extra je best moeten blijven doen. Jouw verlangen naar haar is namelijk sterker (als het goed is). Door het verschil tussen man en vrouw op het gebied van het maken van een emotionele verbinding kost dat nou eenmaal tijd, maar het is wel de moeite waard.