The Wonderful Story of Henry Sugar

We beginnen bij de eerste comedy film genaamd “The Wonderful Story of Henry Sugar”. De rijke en enthousiaste gokker Henry Sugar ontdekt een medisch verslag waarin wordt beschreven dat een patiënt het vermogen had om door dingen heen te kijken. Deze patiënt ontwikkelde zijn talent onder begeleiding van Yogi Hardawar in India en verdiende geld in een circus door zijn bijzondere gave te gebruiken. Door dit gestolen verslag probeert Henry nu dit bijzondere talent zelf onder de knie te krijgen. Het is een film die je lekker even tussendoor kan kijken. De speelduur is namelijk slechts 37 minuten.

 

Faraway

Zeynep is helemaal klaar. Ze werkt te hard en krijgt te weinig waardering van haar man, dochter en ouder wordende vader. Alsof het niet niet genoeg is, heeft het uitvaartcentrum haar overleden moeder in een soort van mannenpak gestopt, in plaats van haar favoriete jurk. Dat is de druppel voor Zeynep. Ze vlucht uit München naar het Kroatische eilandhuisje dat haar moeder destijds had stiekem gekocht. Ze hoopt haarzelf daar weer te vinden. Maar er is toch een probleem. Een ruige eilandbewoner, Josip, blijkt nog steeds op dat stuk eiland te wonen.

 

Leo

Leo is een vermoeide 74-jarige hagedis, die al jaren heeft doorgebracht in hetzelfde klaslokaal in Florida met een schildpad. Wanneer hij te weten komt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, vindt hij dat het tijd is om te ontsnappen en het leven buiten het klaslokaal te zien. Hij wordt om de zoveel tijd door een van de leerlingen mee naar huis genomen en krijgt te maken met hun problemen, en die van een norse invaldocent.

 

Mixed by Erry

Enrico, Peppe en Angelo Frattasio zijn drie broers uit Forcella, een wijk in Napels. Enrico houdt van muziek en wil graag dj worden, maar hij voelt zich niet zo zeker van zichzelf en is verlegen. Hij maakt mixtapes voor vrienden en klanten met de bandrecorders in de elektronicawinkel waar hij werkt. Als de winkel sluit, besluit Enrico om van zijn mixtapes zijn werk te maken. Eerst opent hij een winkeltje waar hij speciale cassettebandjes maakt voor mensen in de buurt. Later vragen hij en Peppe een lening aan bij een baas om betere opnameapparatuur te kopen, zodat ze snel veel cassettes kunnen maken. Maar al snel krijgen ze problemen met de politie.

 

Poison

Nog zo’n korte film met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol: Poison. Het verhaal speelt zich af in India, toen de Britten daar de baas waren. Harry Pope ligt muisstil in zijn bed en zweet en raakt heel erg in paniek. Hij vertelt zijn vriend Timber Woods dat er onder de dekens een levensgevaarlijke slang op zijn buik zit. Timber belt gelijk dokter Ganderbai, die zo snel mogelijk komt om te helpen. Samen proberen ze op allerlei manieren de slang van Harry zijn buik weg te krijgen.

 

Ben je op zoek naar films waar je dus niet al te veel bij na hoeft te denken en wil jij jouw lachspieren trainen? Bekijk dan een van de bovenstaande releases.