Met welke hobby’s zou je geld kunnen verdienen?

Mocht je écht goed zijn in sommige hobby’s, dan is het mogelijk dat je er een extra zakcentje mee kan verdienen. Dat is lekker meegenomen. In de ultieme droomsituatie kan je zelfs van je hobby je werk maken.

 

1. Videogames spelen

Professionele gamers verdienen miljoenen dollars per jaar door te doen waar ze van houden. Als gamer kun je geld verdienen door je games live te streamen op platformen zoals Twitch, YouTube en Facebook. Je kan dan verdienen aan advertentie-inkomsten en abonnees.

Dus als je het type bent dat al gamevideo’s op YouTube plaatst of zelfs actief is op Twitch, heb je de mogelijkheid om geld te verdienen met je passie.

2. Internet surfen

Sommige mensen betalen je om op internet te zoeken. Velen van ons besteden uren online aan het surfen op het web voor zowel nuttige als irrelevante inhoud. Het feit dat deze hobby kan worden gebruikt om wat geld te verdienen, is goed nieuws.

Er zijn geen speciale vaardigheden nodig; het enige wat je hoeft te doen, is aanmelden bij platforms zoals Inbox Dollars en Swagbucks. En je zult een breed scala aan betaalde dagelijkse taken kunnen uitvoeren, waaronder surfen op het web.

3. Mensen aan het lachen maken

Veel beroemde personen hebben succesvolle carrières opgebouwd en miljoenen dollars verdiend met komedie of cabaret. Als je echt goed bent in het aan het lachen maken van mensen, dan kun je overwegen om wat geld te verdienen met je talent.

4. Muziek en beats maken

Je brengt veel tijd door in de studio om voor de lol liedjes op te nemen en samples te maken. Je kunt deze samples en je nummers verkopen op platforms zoals SoundCloud. Met verschillende platforms kan je je beats uploaden waar mensen ze kunnen kopen om in hun eigen inhoud te gebruiken.

5. Social media

Dit is het tijdperk van de influencer op sociale media. De tijd die jij hebt besteed aan je eigen socials, kan er voor zorgen dat je geld gaat verdienen. Als je veel volgers op sociale media hebt, kan je wat geld verdienen door reclame te maken voor bedrijven en evenementen voor je publiek. Dat begint bij kleinere bedrijfjes, maar hoe meer volgers, hoe groter je bereik.

hobby's geld verdienen

6. Fitness

Je bent de definitie van een fitnessfanaat en je bent een bekend gezicht bij de plaatselijke sportschool. Mensen kunnen je betalen om hen te helpen fit te worden. Je kunt als personal trainer werken en wat geld extra verdienen.

7. Bespelen van muziek instrumenten

Je bent een getrainde muzikant. Je beheerst misschien wel muziekinstrumenten zoals de piano, gitaar, drums en andere. Je speelt waarschijnlijk gewoon voor de lol, maar wellicht kan je huiskamer concerten gaan geven tegen een kleine vergoeding. Live muziek brengt toch altijd meer sfeer.

8. YouTube-video’s maken

Je hebt eindeloos veel video’s op YouTube geplaatst over dingen waar je gepassioneerd over bent. Tienduizenden kijkers hebben je de eer bewezen om op je abonneerknop te klikken. Het is misschien tijd om van je hobby een geldmachine te maken. Je kunt merkambassadeur worden en merken die je gebruikt bij je publiek promoten, natuurlijk tegen een flinke vergoeding van het merk.

9. Bijles geven

Bijles geven is geweldig omdat het altijd leuk is om iemand les te geven die nieuw is in het gebied waar je van houdt en die gepassioneerd is door te leren. Vertel vanuit je eigen ervaringen of leer de leerling hoe jij het hebt geleerd. Kies natuurlijk wel de vakken waar je goed in bent.

10. Scheidsrechter

Houd je van sporten? Misschien ben je niet in de positie om zelf te sporten en wil je toch meedoen. Er is altijd een grote vraag naar scheidsrechters, dus probeer dit eens uit. Wie weet ben je een natuurtalent en kan je al snel hogerop.

11. Illustratie en ontwerp

Dit is een creatieve hobby waarmee geld kan worden verdiend door te freelancen. Bedrijven en particulieren plaatsen ontwerpopdrachten op freelancersplatforms en vacaturesites. Het enige wat je nodig hebt, is een portfolio van jouw eerdere werk, een cv en een overtuigende begeleidende brief.

geld verdienen met hobby fotografie

12. Fotografie

We houden allemaal van foto’s maken, maar sommige mensen gaan een verder dan dat. Als je graag foto’s maakt van de natuur, je omgeving, mensen of wat dan ook, dan kun je geld verdienen door je foto’s te verkopen.

13. Experimenteren met koken

Als je van koken houdt en erg inventief bent in het maken van nieuwe recepten, dan kun je geld verdienen met je hobby. Je kunt kookvideo’s op YouTube plaatsen en als je voldoende volgers hebt, kun je tegen betaling een kanaallidmaatschap aanbieden. Mocht je op een gegeven moment echt de kneepjes van het vak onder de knie krijgen, dan is het ook mogelijk om jezelf te laten inhuren als thuiskok. Dit gebeurt momenteel vaker dan ooit.

14. Restaureren van meubels

Je hebt vaardigheden op het gebied van houtbewerking en je idee is om antiek of andere meubels te repareren. Deze hobby kan een bron van inkomsten voor u worden. Je kunt antiek kopen, restaureren en verkopen.

15. Schrijven

Dit is een van die hobby’s die je kunt omzetten in een fulltime carrière. Als je kunt schrijven en je kunt bewerken, dan kun je (online) redacteur worden. Om schrijfopdrachten te krijgen, kan jij je aanmelden op talloze freelance platformen. Sommige schrijvers verdienen meer dan je denkt. Dus als je een creatieve schrijver bent, kunnen je vaardigheden je veel geld opleveren.

geld verdienen met leuke hobby's

16. Honden uitlaten

Er zijn genoeg baasjes die niet hun eigen hond kunnen uitlaten door bijvoorbeeld een drukke werkdag. Ken jij een aantal mensen met een hond? Vraag het dan persoonlijk gewoon. Zelf heb je er ook nog baat bij, want je beweegt.

17. Bakken

We houden allemaal van heerlijke koekjes, muffins of taart. Als je bakken leuk vindt, kan je je gebak verkopen. Denk aan bij lokale winkels, boerenmarkten en speciaalzaken. Of natuurlijk zelf via social media jezelf promoten.

18. Auto’s of fietsen repareren

Als je vaak wordt aangetroffen onder de motorkap van een auto die aan het sleutelen is, kun je deze interesse en vaardigheden goed gebruiken. Er is altijd vraag naar automonteurs. Als je verstand hebt van het repareren van fietsen/motoren, kan dit een goede manier zijn om geld te verdienen waarmee je flink wat geld kunt verdienen.

19. Eigen webshop maken

Vind je het leuk om dingen te verkopen of te maken en te verkopen? Dan kan je je eigen webshop beginnen. Een leuke manier om geld te verdienen met je hobby kan zijn om prints of iets dergelijks te maken om te verkopen.

20. Thuis bier brouwen

Meer mensen brouwen thuis hun eigen ambachtelijke bier. Je kan een lokale winkel openen en jouw eigen ambachtelijke bier aan klanten verkopen. Of vragen of de lokale supermarkt het bier wil verkopen. Ook kan je jezelf heel goed promoten op social media.

Het is ook chill om niet de deur uit te hoeven om geld te verdienen. Zie ook onze manieren om geld te verdienen vanuit huis.