Heb geen medelijden met jezelf wanneer je vrienden trouwen

Vraag je aan de jonge vader of hij vrijdag mee een biertje gaat drinken, dan zal zijn reactie hoogstwaarschijnlijk een combinatie zijn van: “Sorry man, ik kan niet ik moet op de kids passen..” en “Sorry man, ik moet m’n vrouw helpen met het huishouden…” En deze reactie zal de komende 10 jaar niet anders zijn. Besef goed dat jij er als single man nog helemaal niet zo slecht vanaf komt. Nog maar niet te spreken over het geld wat jij in je zak houdt, vooral als je vrienden trouwen.

Zoek gelijkgestemden

Zonder alle verplichtingen van een relatie en kinderen heb jij genoeg tijd over. Maar omdat al jouw vrienden druk zijn, zul jij op zoek moeten gaan naar iets waar jij jouw tijd en energie in kwijt kan. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een mountainbike club, crossfit, fotografie cursus of iets anders waar je jouw mannelijke interesses in kwijt kan. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen die een leven hebben buiten wedding planning en babyvoeding.

Wordt vrienden met gescheiden mensen

Over het maken van nieuwe vrienden gesproken, gescheiden mensen zijn misschien wel de leukste mensen in deze fase van het leven. Zodra ze over hun relatie heen zijn, staan ze overal voor open en mag alles weer herontdekt worden. Deze mensen hebben wat tijd in te halen en gaan het liefst drie keer per week uit. Doordat ze op het randje van krankzinnigheid hangen, maar voldoende levenservaring hebben op gedaan, is de kans groot dat dit je nieuwe squad wordt.

Geniet van het lichaam van een jonge god

Terwijl alle papa’s om je heen veel te druk zijn om een stuk te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan, heb jij tijd zat. Bovendien wil je nog scoren en dan is het wel zo handig dat je er een beetje oké uit ziet. Geen vetjes voor jou toch?

Verhuis naar een wijk met dezelfde mensen

Een nieuwbouwwijk zit meestal vol jonge ouders, geen plek voor jou dus. Maar er zijn zat steden en wijken waar jij je wel thuis voelt, waar mensen wonen met dezelfde interesses, vriendelijk, gedreven en belangrijker nog: single.

vrienden bar kroeg man man

Trouw niet

Trouwen doe je enkel uit liefde en niet omdat al jouw vrienden het doen en jij zo wanhopig bent voor een vaste relatie. Dus vertel Chang Ping uit Thailand dat het niets gaat worden tussen jullie en ga verder met je leven. Dat jouw vrienden trouwen, heeft niks met jou te maken.

Neem een hond

Je vrienden vallen langzamerhand weg, de liefde van je leven laat ook niet van zich horen en een hond kan deze twee met gemak vervangen. Daarnaast is een hond een enorme chick magneet en zul jij je nooit meer vervelen.

Laat je moeder buiten je liefdesleven

Moeders zijn vaak desperate voor kleinkinderen en zouden het liefst willen dat je er nu aan zou beginnen. Wanner jouw moeder begint over “Ik zou je graag een keer willen voorstellen aan de dochter van tante Gerda” haak dan af. Dit zijn twaalf tekenen dat je de verkeerde chick aan het daten bent.

Single zijn is zo slecht nog niet en wat je ook doet, haast je niet. Liefde vind je namelijk niet door er naar op zoek te zijn. Maar heb je een date? Date dan classic.