Natuurlijk, de schuld is terug te leiden naar de geboorte van de smartphone. Hierdoor werd het ineens makkelijk om digitaal te communiceren. Om langer na te denken over antwoorden, gelaatsuitdrukkingen te verbergen achter een 6″ scherm en je emoties te tonen door een geel mannetje met een veel te rond hoofd te sturen. Of een lachende drol. Maar bedenk eens hoe gevleid een vrouw zal zijn zodra ze in haar gezicht wordt verteld dat ze jou is opgevallen in het gros van vrouwen en niet dat je haar samen met vijfhonderd andere vrouwen naar links hebt geswiped op Tinder, omdat ze zo’n open lach had.

Deze non-digitale-benadering kan je toepassen op meerdere fronten. Hoe deden mannen dat tot de komst van de mobiele telefoon dan? Heb je afgesproken haar op te halen bij haar huis? Bel dan aan. Bericht niet “Yo, ik sta voor je deur”. Jullie hebben om 20:00 afgesproken? Dan hoef je niet aan te geven dat je onderweg bent. Sta gewoon om 20:00 voor haar deur. Hoe tof is het om haar te verrassen met glimlach en shinend als Leo.

daten-als-vroeger-1

En shinend als Leo moet je zijn. Het is moeilijk té overdressed op date te gaan. Laat die vlinderdas maar wel in de kast zitten, maar een overhemd met colbert kan prima. Denim eronder en nette desert boots. Zorg dat je baard in orde is, je goed geurt en je haar slick zit (lees hieronder hoe). Neem een smintje mee als kers op de taart.

De date

Ja ja, daar zitten jullie dan. Jij en je date hebben gekozen voor de klassieke drankje-in-de-kroeg-date. Niks mis mee. Bij aankomst houd je, zoals een gentlemen, de deur voor haar open. Jullie kiezen een top plek. Daar begint het: het gevaar van dat stukje plastic met glas in de broek dreigt ieder moment. Maar houd je in. Houd dat ding in je zak. En zorg ervoor dat zij die haar ook in haar zak houdt. Hoe je dat doet? Door interessant te zijn. Hoe ben je interessant? Door jezelf te zijn, interesse te tonen, vragen te stellen en te vertellen over je passies. Kijkt ze dan nog steeds op haar telefoon? Dan gaat er iets mis. Je mag er ook best wat van zeggen als ze er teveel aandacht aan heeft voor haar Whatsapp-groep genaamd ‘gekke wijfies uit het oosten’. O, en je hoeft niet dagen van te voren innige gesprekken te voeren via je telefoon. Die gesprekken komen wel op het moment dat je haar ziet. Dit zorgt er tevens voor dat er geen bepaalde verwachtingen zijn behalve goede, want jij bent die guy geweest die haar in real life durfde uit te vragen.

classic-date-1

Na een aantal pilsjes, wijntjes, cocktails en gesprekken over elkaars reizen naar Azië waardoor jullie verschrikkelijk veel raakvlakken hebben, is het moment daar om de rekening te vragen. Altijd een beetje moeilijk moment, want hoe ga je dit afhandelen. Nou, vroeger betaalde de man en dat kan nog steeds. Hoffelijkheid is niet uitgestorven. Het is misschien veranderd. Je hoeft niet te betalen voor ieder uitje dat je samen beleefd, maar bij een eerste date mag je dat best nog doen. Kijk, als de rekening absurd is mag je best overleggen om deze te splitten. Bij een betaalbare rekening doe jij het. Het gaat er niet om dat je laat zien dat je money hebt, het gaat erom dat je een leuk persoon wilt trakteren nadat je een leuke avond hebt gehad.

En even terug naar verwachtingen: seks op een eerste date is geen must. Er heerst tegenwoordig zo’n ding: beter dat ik haar op de eerste date al mag doorboren. Een date is niet enkel geslaagd als je haar hebt weten te verleiden om een kopje thee bij jou thuis te doen. Of jij bij haar. Vroeger gingen mannen voor de persoon, niet voor that ass. Er is namelijk een verschil tussen daten en een booty call. Als je date goed ging, en dat voel je, komt die sexytime later wel. En als de chemie tussen jullie E = mcis, zal dit zich vast vanaf de barkruk vertalen richting het matras.

Nou, jullie date verliep goed, naar jouw mening tenminste. Als een gent fiets je haar even naar huis (winnen). En dan is dat moment daar. Je staat voor haar deur. ‘Moet ik haar nou zoenen?!’ Chaos. Stress. Geef op z’n minst een kus op haar wang. Geef aan dat je een leuke avond hebt gehad en dat je het ziet zitten haar nog eens te ontmoeten.

Lees hier ook vijftien dingen die wij nooit moeten doen op een date, volgens vrouwen.