1. Met je gezicht in je telefoon zitten

Die vrouw tegenover je is veel interessanter dan de uitslagen van je Online Soccer Manager. Leg ‘m niet op tafel. Houd dat apparaat in je zak. Toon interesse in de persoon die tegenover of naast je zit.

guys-date-vrouwen-1

2. Haar naam vergeten

Ja, heb je toch ineens die leuke Tindermatch, het chatten ging super lekker, kom je aan bij je date, denk je: “fuck, hoe heet ze ook alweer?” Je zal zeggen dat het niet gebeurt. Think again, it does.

 

guys-date-vrouwen-2

3. Per ongeluk laten weten dat je haar hebt gestalkt

“Leuke profielfoto heb je en ik zag dat je HR-werk deed?” Als je enkel de voornaam weet van je date, keep it that way. Of zoek d’r even op via Facebook, maar openbaar dit niet.

guys-date-vrouwen-3

4. Geen vragen stellen

Je voert een gesprek. Een gesprek is meestal tweezijdig en er heerst vaak een gezonde balans tussen verhalen en ideeën tussen de gesprekspartners. Je hoeft geen college te houden.

guys-date-vrouwen-4

5. Oogcontact mijden

Oogcontact maken is een teken van zelfverzekerdheid en interesse. Ogen zijn belangrijk en zeggen soms meer dan woorden.

guys-date-vrouwen-6

6. Te veel zelfspot

Een blunder toegeven of een ander grappig verhaal over jezelf kan prima. Maar houd dit een beetje binnen de perken. En complimenten geven is een goed ding, maar hoe meer je blijft volhouden dat ze veel te mooi is om met jou uit te gaan, hoe meer dit als onwaar overkomt.

7. Opscheppen

Een vrouw kent je pas net en vindt het niet interessant als jij komt met een verhaal dat je de nieuwe Apple Watch in de duurste uitvoering hebt gekocht. Laat het gewoon achterwegen.

guys-date-vrouwen-7

8. Zeuren

Dat je de plek toch niet geslaagd vindt, dat de bediening punten laat liggen, dat je biertje te snel doodslaat, bewaar het voor thuis als je in bed ligt en lekker tegen je slaapkamermuur kunt ijlen.

guys-date-vrouwen-8

9. Seksistische opmerkingen maken

Gewoon niet.

guys-date-vrouwen-13

10. Het hebben over een toekomst voor jullie samen

Super cute dat je jezelf wel met haar samen ziet, omdat je de date zo leuk vindt verlopen, maar je kent deze dame net. Jouw visie op de ontwikkelingen omtrent Syrië zijn een stuk interessanter.

guys-date-vrouwen-10

11. Interesses en hobby’s beledigen

Dat ze het nieuwe album van Justin Bieber heel tof vindt, mag ze zelf weten. Jij hoeft haar keuze voor JB niet te bekritiseren. So don’t.

guys-date-vrouwen-11

12. Haar openlijk uitchecken

Vrouwen vinden het niet relax als je maar niet ophoudt over hoe goed ze er wel niet uitziet. En helemaal niet als je dat met je ogen laat blijken; ogen die vallen op haar wellicht schitterende voorgevel. Dat je een date met haar hebt, betekent niet dat je haar vrouwelijke vormen ongegeneerd mag bekijken.

guys-date-vrouwen-12

13. Vragen hoe ze de date vond

Als je op basis van haar reacties en houding er niet achterkomt of ze de date leuk vindt, gaat het waarschijnlijk niet al te best.

guys-date-vrouwen-5

14. Onredelijk seksueel contact

Dat je haar eten hebt betaald, toegang tot glow-in-the-dark-midgetgolf hebt gesponsord of haar achterop de fiets naar huis hebt gebracht, geeft je nog niet het recht haar te betasten.

guys-date-vrouwen-14

15. Overdreven sociaal doen met anderen

Dat je toevallig de barman kent in een café is handig voor wat gratis drankjes, maar doe niet te populair en groet iedereen. Maak ook geen sneue woordgrappen tegen de bediening.