Mannen scheren de halslijn van de baard vaak fout

De fout zit hem vaak in het scheren van de lijnen van de baard, in het bijzonder de halslijn. Zo worden de meeste baarden te hoog in de hals geschoren, waardoor het haar niet lager loopt dan je kaaklijn. Dit geeft een erg onnatuurlijk effect en hierdoor lijkt je gezicht ook veel ronder dan dat hij eigenlijk is. Hieronder zie je een video die dit probleem even goed in beeld brengt:

Je kunt je baard natuurlijk wel afscheren op je kaaklijn als je een stoppelbaardje hebt, maar als je baard wat langer is kun je beter een natuurlijk verloop creëren in je baard en hoe je dat doet leggen wij aan je uit.

Hoe moet jij je baardlijn trimmen/scheren?

Het is dus belangrijk dat je weet hoe jij je baardlijnen scheert. Een goede truc om een natuurlijk verloop in je baard te creëren, is door twee vingers boven je adamsappel te houden. Dit is namelijk de plek tot waar je baard moet komen. Breng vervolgens een gebogen lijn aan die loopt van je ene oor via je adamsappel naar je andere oor.

Alles onder deze lijn kun je scheren, zonder dat het een onnatuurlijk effect geeft voor je baard. Mocht je voor een nog natuurlijker effect willen gaan kun je ook nog de haren onder deze lijn korter trimmen dan de rest van de haren. Dit geeft een nog mooier verloop en de laatste finishing touch aan jouw haar. Wedden dat je hier voor je gevoel een veel langer gezicht van krijgt!

Probeer je baard niet dagelijks te wassen

Tot slot is een goede tip voor je baard om hem net als je haar niet dagelijks te wassen. Als je dat wel doet, haal je namelijk de natuurlijke oliën en vetten weg, terwijl je die wel nodig hebt om je haar te kunnen voeden en verzachten. Hierdoor blijven droogte en baardroos ver van je vandaan en blijft je baard shinen. Dat is natuurlijk wat je wil. Het is wel belangrijk om je huid goed schoon te houden en dagelijks je gezicht te wassen. Doe dit met de juiste producten, speciaal voor de mannenhuid.