Speculeren, nadenken en overwegen

De uitkomst van de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari kan van een heleboel dingen afhangen. Één foutje, misstap of verkeerde dekking en je ontvangt rake klappen. Zowel Rico als Badr moet messcherp zijn wil diegene als winnaar uit de ring stappen. Omdat de vorige wedstrijd gevoelsmatig zonder winnaar eindigde nadat Badr met een armblessure moest opgeven, zijn ze allebei nu extra gebrand op de winst. Ze trainen al maanden voor dit ene gevecht en het moment is bijna daar. Nu kunnen wij als toeschouwers gaan nadenken over wie wij denken dat de winnaar gaat worden. En wie hebben daar meer verstand van dan de wandelende rekenmachines van de bookmakers?

Rico Verhoeven gaat het doen

Als we de bookmakers moeten geloven gaat uiteindelijk Rico Verhoeven er met de winst vandoor. De meeste odds die voorbij komen zijn in het voordeel van de wereldkampioen sinds 2013. Als je een euro inzet op Rico krijg je er rond de 1.80 voor terug als hij wint en als je hetzelfde inzet op Badr Hari krijg je 2.30. Dit betekent dus dat de kans groter is dat Rico Verhoeven wint, volgens de bookmakers. Want je krijgt minder geld terug voor je inzet. Hoe kleiner de kans is dat iemand wint, hoe meer geld je ervoor krijgt als hij tóch wint. Dus wat zou jij doen, gaan voor meer geld en inzetten op een snelle knock-out van Badr Hari? Of toch kiezen voor meer zekerheid en je geld inzetten op de geduldige en correcte vechtstijl van Rico Verhoeven?

Wat weten we al?

Dit weekend is de clash tussen de twee grootheden en het voorbeschouwen is begonnen. Zo hebben we hebben al gekeken naar de belangrijkste fysieke verschillen tussen de twee kickboksers. Ook weten we ondertussen wat de sterke en zwakke punten van Badr Hari zijn. Maar zeker weten we het natuurlijk nooit en we zullen met spanning richting de wedstrijd zaterdag gaan.