The Black Godfather werpt licht op sleutelfiguur in muziekindustrie

In de documentaire van Netflix staat Clarence Avant centraal. Zijn bijnaam The Black Godfather is gebaseerd op de belangrijke rol die hij in de geschiedenis heeft vervuld. Hij was een voorbeeld voor velen. Dit had te maken met zijn betrokkenheid bij de muziekindustrie, maar ook in de strijd voor gelijke rechten. Een groep beroemdheden deelt in de documentaire hun ervaringen met Clarence.

The Black Godfather

Bewogen leven

Het leven van Clarence is veelbewogen. De documentaire vertelt over zijn levensloopbaan. Net als in The Irishman draait dit leven om een alsmaar ontwikkelende carrière van een interessante man. Clarence kreeg steeds meer aanzien en invloed. Zo begon hij als een manager van een pianocomponist en groeide hij uit tot vertrouwenspersoon en mentor van politici, artiesten en directeuren.

Waardering voor The Black Godfather 

Iedereen spreekt in de documentaire over hun respect en ontzag voor Clarence. Hij wordt de mysterieuze persoon genoemd die door iedereen werd gerespecteerd. Het beeld dat sterk naar voren komt is hoe Clarence altijd streefde naar eerlijkheid. Als Afro-Amerikaan in het vroegere Hollywood moest hij strijden voor die eerlijkheid. Maar, zo zegt Clarence zelf, hij laat niets in zijn weg staan op weg naar wat hij wil bereiken. Ook president Obama komt aan het woord. Hij beschrijft The Black Godfather als de brug tussen een tijd waarin er geen mogelijkheden waren en een tijd waarin de deuren werden geopend. Clarence had dus een belangrijke rol in de geschiedenis.

Perfecte score voor de documentaire

Niet alleen voor de persoon waar de documentaire over gaat zijn er complimenten. Ook de documentaire zelf wordt goed ontvangen. Op recensiewebsite Rotten Tomatoes heeft de film tot nu toe een score van 100%. Deze score wordt beoordeeld door hoeveel procent van de recensenten die over de film schrijven hem een positieve score hebben gegeven. In dit geval bevestigt de score wat de trailer ons al deed vermoeden: deze documentaire moet je zien.