Rico Verhoeven: de wolf in schaapskleren

De zesvoudig wereldkampioen zwaargewicht is natuurlijk een beest in de ring, maar daarbuiten is Rico Verhoeven een echte familieman. De afgelopen jaren heeft hij zich steeds vaker laten zien op televisie en in bijvoorbeeld reclames. Dit kan misschien afdoen aan zijn geloofwaardigheid als topsporter, maar de mentaliteit is er nog zeker. Hij gaat altijd voor de volle 100% voor een wedstrijd en is op het moment dat het erom gaat afgetraind tot op het bot. Het gevaar zit hem bij Rico in het verschil tussen de ogenschijnlijke onschuldigheid en de brute vechter die naar buiten komt zodra de bel klinkt.

Rico is 196 cm lang en weegt 119 kg. Van de 65 gevechten heeft hij er 55 gewonnen, waarvan 16 met een knock-out. Er zijn maar weinig vechtsporters die zulke goede statistieken bij elkaar gebokst hebben.

Bad guy Badr

De Marokkaans/Nederlandse Badr Hari heeft een waslijst aan controverses en problemen op zijn cv staan, maar is ook gewoon écht een goede vechter. De cijfers van zijn gevechten zijn nog beter dan die van Rico Verhoeven: 106 gewonnen wedstrijden van de 120, waarvan 92(!) op knock-out. Met zijn 197 cm is hij 1 centimeter langer dan Rico. Wel is hij iets lichter: 101 kg. Dit betekent dus dat hij zó afgetraind en fit kan worden voor een wedstrijd, dat het zomaar in zijn voordeel uit kan pakken. Zijn bereik is ook iets verder dan dat van Rico: 81 cm tegenover 77 cm.

De spanning is al begonnen

De persconferentie met de traditionele staredown is al geweest en daar zat de sfeer er gelijk al goed in. Beiden geven ze mentaal en verbaal geen krimp, wat ze ook niet gaan doen tot het gevecht begint.

Bij het vorige gevecht met Verhoeven had Badr zijn arm gebroken nadat die was geraakt door een trap. Hierdoor moest hij opgeven, maar als dat deze keer niet gebeurt zou het zomaar nog een hele spannende pot kunnen worden. Zeker omdat dit gevecht om de wereldtitel gaat.