Voordelen van een vriendschap met een vrouw

Het kan zijn dat je in een fase zit dat je naarstig op zoek bent naar een vriendin en dat je daarom elke vrouw waarmee je een beetje en band krijgt ziet als dating potentieel. Maar toch is er niks mis met een gewone vriendschap hebt met een vrouw. Want met een goede vriendin is het ook hartstikke gezellig en het brengt nog wat extra voordelen met zich mee.

1. Een beste vriendin kan je vertellen wat je moet doen om een goede indruk op een meisje te maken

Stel je vindt een meisje leuk en je weet niet zo goed wat je er mee aan moet. Wie kan je dan beter helpen dan je mannelijke vrienden? Juist, je vrouwelijke vrienden. Zij weten toch hoe het is om een vrouw te zijn en kunnen je vast vertellen hoe je indruk maakt op een vrouw en hoe ze denken en doen.

2. Een vriendschap met een vrouw leert je vrouwen beter begrijpen

Het is leuk om met gasten te hangen, tuurlijk. Maar wanneer je ook met vrouwen chillt, dan kan dit jouw blik verruimen. Je gaat vrouwen beter begrijpen en daardoor kun je meer empathie voor ze hebben. Je hoeft ze dus niet alleen te zien als relatiemateriaal.

vriendschap met een vrouw voordelen

3. Een vrouw kan goed naar je luisteren

Het is een beetje generaliserend, want er zijn ook mannen die goede gesprekken met elkaar kunnen voeren of vrouwen die dat niet kunnen. Maar toch zie je vaak dat vrouwen makkelijker open zijn over hun emotie, en dat ze dit meer gewend zijn. Daarom kun je aan een vrouw vertellen wat er op je hart ligt  zonder flauwe grappen of dat soort ongein.

4. Je kunt je beste vriendin als wingwoman gebruiken

Je kunt je vriendin inzetten als wingwoman en het grote voordeel hiervan is dat zij veel makkelijker contact kan leggen met andere vrouwen, zonder dat het awkward wordt. Wanneer een van je vrienden de wingman speelt en een praatje voor je doet, is de kans dat je potentiële date veel sneller achterdochtig wordt.

5. Je kunt een vriendendate met haar hebben

Heb je geen echte date kunnen vinden, maar wil je toch met een vrouw aan je zijde entree maken op een feestje? Dan kan je natuurlijk nog altijd die vriendin mee uit vragen. Heel romantisch gaat het dan waarschijnlijk niet worden, maar erg gezellig zeker wel.

Het kan zijn dat je niet zo goed weet hoe je de relatie tussen jou en je vrouwelijke vriend zou moeten definiëren? Dat kan, want het zou ook een Scharrel, twarrel of kwarrel kunnen zijn.