De formule 1 wagens in 2021

Je staat er minder bij stil, maar de ontwerpers van een auto, hebben een belangrijk aandeel in hoeverre het mogelijk gaat zijn voor een coureur om het Formule 1-seizoen als kampioen af te sluiten. Vorig jaar bleek de auto van Ferrari een te zwakke krachtbron te hebben, waardoor ze niet verder kwamen dan de zesde plaats. We zijn dan ook benieuwd hoe de auto er dit jaar voor staat.

1. Ferrari

De SF21 heeft in tegenstelling tot de SF20 twee kleuren rood. Het was voor het team van het Italiaanse automerk belangrijk om een krachtige auto te creëren, waarmee ze verder kunnen komen. Daarom hebben ze in de SF21 een nieuwe compactere motor in de wagen zitten. Daarnaast is ook de body van de auto slanker. Dit zorgt ervoor dat wind tijdens het rijden zoveel mogelijk over de diffuser onder de auto komt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

 

2. Aston Martin

Het Britse automerk werkte vorig jaar nog samen met Red Bull Racing, maar dit jaar hebben ze voor het eerst in 60 jaar weer een eigen team. De auto is geheel donkergroen en bestaat voor een groot deel uit onderdelen van Mercedes. Deze wagen heeft dus de motor van een kampioens-wagen. Daarmee kan het de rest van de teams moeilijk maken.

3. Alpine Formule 1 team

Vorig jaar hete Alpine nog Renault, maar dit seizoen wordt er onder deze naam een debuut gemaakt. Alpine is een tak van Renault die zich richt op sportwagens. Die naam wilden ze daarom linken aan de Formule 1. De A521 heeft een E-tech 20B 1,6-liter V6 motor van Renault. Wat dit nieuwe team gaat laten zien moet het komende seizoen nog maar bekeken worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alpine F1 Team (@alpinef1team)

4. Mercedes

Mercedes is het team die met Lewis Hamilton al vele jaren achter elkaar kampioen is geworden. Zij hebben ook dit jaar kleine veranderingen doorgevoerd. De vloer is ingekort voor minder downforce en de diffuser van de auto heeft een simpeler ontwerp gekregen, dit moet ervoor zorgen dat tijdens de races de banden minder snel gaan slijten. Hiermee moet Mercedes, Max Verstappen en zijn team, op afstand houden.

5. Red Bull Racing

Bij Red Bull hebben ze, met dank aan Honda, een krachtigere motor dan ze ooit hebben gehad. Om de motor sterker te maken zijn er veranderingen gedaan aan de ICE, turbine en ERS. Daarnaast zit de auto beter in de auto geïntegreerd. De motor is nu compacter en daardoor ook lichter.
Daarnaast is er in de auto een stuk vloer weggehaald, dit heeft elk F1 team moeten doen, omdat de organisatie bang was dat er teveel downforce op de banden terecht kwamen.

Wanneer de coureurs met hun auto’s in actie komen kun je zien op de formule 1 kalender. Laten we hopen dat Max Verstappen nog een paar overwinningen kan binnenslepen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)