De serie Colony is een aanrader op Netflix

Sommige series zijn net even wat onbekender dan grote namen zoals Game of Thrones en The Walking Dead, maar dat wil niet zeggen dat ze niet de moeite waard zijn. Integendeel. De serie Colony is hier een goed voorbeeld van.

Deze show is een combinatie tussen science-fiction en survival met de nodige thriller elementen en gaat al twee seizoenen mee op Netflix. Centraal staan Will Bowman en zijn familieleden. Wanneer Los Angeles wordt opgeschrikt door een invasie van een buitenaards ras, raakt de familie er elk op hun eigen manier bij betrokken.

In Colony verandert de gehele samenleving van de ene op de andere dag. Los Angeles wordt, via gigantische muren, door een buitenlands ras afgeschermd. Een invasie van aliens zorgt ervoor dat families (waaronder die van Will) worden gescheiden van elkaar. Daarnaast komt er al gauw een tweedeling. Sommige mensen werken samen met de aliens (Redhats) en sommige mensen gaan in het verzet (de Resistance genoemd). Will wordt gedwongen om samen te gaan werken met de Redhats, maar weet op dat moment nog niet dat zijn vrouw in het verzet zit. Bovendien is ook het leven van hun zoons Charlie en Bram niet zeker. De hoofdrollen van de sterke cast van Colony worden gespeeld door Josh Holloway (Lost) en Sarah Wayne Callies (The Walking Dead).

Colony

Seizoen 3 is binnenkort te zien op Netflix

Het plot van Colony zorgde voor 2 seizoenen met in totaal 23 spannende afleveringen. In Amerika was ook al het derde seizoen van de serie (en tegelijkertijd het laatste seizoen) te zien. Het seizoen telt, net zoals seizoen 2, dertien afleveringen. In Nederland hebben we er een periode op moeten wachten, maar het wachten is nu voorbij. Vanaf zondag 2 mei is seizoen 3 van Colony te bekijken. De serie is daarmee één van de 3 spannende series die in mei verschijnen op Netflix.

 

Op IMDb krijgt Colony een 7.4 als score.