Voordelen van yoga

Veel mannen zijn al aan boord gesprongen en hebben de vele voordelen ervaren die yoga fysiek, mentaal en spiritueel kan brengen. Verbeterde kracht? Letselpreventie? Betere seksuele prestaties? Meer rust en focus? Wie wist dat “stretchen en ademen” dit allemaal voor je kon doen? Mocht je nog niet helemaal overgehaald zijn, dan hebben wij hieronder negen redenen op een rij gezet waarom jij deze sport moet gaan doen.

1. Yoga verbetert je welzijn

Het is één van de dingen die je echt moet proberen als je een grote verandering in levensstijl wilt. Het is een geweldige oefening om je algehele welzijn te verbeteren, omdat het zowel fysieke gezondheid als mentale weerbaarheid bevordert. Beetje bij beetje zul je een verschuiving in je slaappatroon en je natuurlijke dieet ervaren.

2. Yoga maakt je lichaam flexibel en sterk

De meeste mannen aarzelen om yoga te doen omdat ze niet ‘flexibel genoeg’ zijn. Dit is een veel voorkomende misvatting voor iedereen die nieuw is hierbij. Eén van de belangrijkste fysieke voordelen van de sport is het vergroten en verbeteren van flexibiliteit en kracht, dus deze twee zijn geen voorwaarden voor een yoga-oefening. Je hoeft vooraf niet flexibel en sterk te zijn. Het is dezelfde logica als denken dat je al mager moet zijn om gezond te eten.

3. Yoga helpt je afvallen

Als je gewichten hebt opgetild om het vet rond je buik weg te halen, zeggen we je: yoga is een gemakkelijkere optie. Het is een oefening van mindfullness die zich gemakkelijk vertaalt in bewustzijn van eet-, slaap- en levensstijlgewoonten.

Yoga is goed voor je darmgezondheid, omdat het je inwendige organen helpt masseren, wat een onmiddellijke boost geeft in je stofwisseling. Het helpt ook om ongezonde trek in eten en suiker te stoppen, dus je zult niet in de verleiding komen om alles op tafel te eten.

yoga voor mannen

4. Yoga helpt tegen pijn en blessures

In vergelijking met bodybuilding, dat je mogelijk zou kunnen blootstellen aan inspannende activiteiten en het risico op blessures zou vergroten, vereist yoga alleen lichte – hoewel vaak uitdagende – houdingen die je risico op blessures meer dan waarschijnlijk zullen verminderen.

De sport strekt zich uit over je hele lichaam en verlicht de pijn die je in je gewrichten hebt. Er zijn ook veel houdingen die je rug strekken, een van de meest voorkomende plekken waar mannen chronische pijn ervaren.

5. Yoga laat je jong voelen

Yoga geeft je een levend en vitaal gevoel van binnen en van buiten, ongeacht je leeftijd. Ouderen worden zelfs aangemoedigd om yoga te proberen, omdat het hen gezond en fit houdt. De mensen in je yogales zullen ook helpen. Zoals ze zeggen, als je wilt zien wie je wordt, kijk dan wie je vrienden zijn. Omring jezelf met degenen die net zo gepassioneerd zijn als jij, vergroot je inzet voor de oefeningen en helpt je op je yogareis.

Dit gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag, dus je moet je aan een normale routine houden, ook al is het maar voor drie sessies per week.

6. Yoga verlicht stress

Yoga is een goede manier om je mentale gezondheid van nature te verbeteren. Het is bekend dat het je geest helder maakt en kalmeert, en zelfs een milde depressie bestrijdt. Mensen die aan angst lijden, zullen ook profiteren van de kalmerende effecten.

7. Yoga maakt je beter in bed

Dat heb je goed gehoord. Voor veel mannen en vrouwen wordt dit des te meer een reden om hun man op de mat te krijgen. Studies tonen aan dat mannen van alle leeftijden kunnen genieten van de voordelen van yoga als het gaat om seksuele functie. Dit omvat verlangen, erectie, prestatie, zelfvertrouwen en orgasme.

Het vermogen van yoga om je flexibel te houden en stress te verminderen, kan leiden tot betere seksuele prestaties. Het helpt om je bloedstroom te reguleren, wat kan leiden tot meer plezier in bed. Dus ja, hoe meer tijd je op de mat doorbrengt, hoe meer quality time je in je bed doorbrengt!

8. Yoga zorgt voor gezondere botten

Het heeft veel houdingen die je botgezondheid kunnen verbeteren. Deze houdingen vergroten uw bewegingsbereik en algehele mobiliteit. Sommige onderzoeken tonen ook aan dat yogaoefeningen je risico op osteoporose kan verlagen.

mannen

9. Yoga blijft je uitdagen

Het is geen geheim dat mannen over het algemeen dol zijn op buitenactiviteiten en uitdagingen. Het leren van nieuwe houdingen en het zien van je voortgang op de mat is waarschijnlijk meer dan genoeg om je te verleiden door je oefening.

Het mooie van alles is dat je het letterlijk overal kunt doen. Het maakt niet uit of je gaat wandelen of gewoon een weekend thuis blijft – yoga is je beste vriend.