De voordelen van ouder worden

Bij ouder worden denken we meestal aan de vervelende dingen. Denk bijvoorbeeld aan nadelen als rimpels, moeheid of minder mobiliteit. En dan is dit nog maar een klein deel van de nadelen. Toch zitten er ook zeker veel voordelen aan ouder worden en kunnen we eigenlijk wel stellen dat het reuze meevalt. Vergeet de negativiteit en probeer er voortaan het positieve van in te zien.

1. Je wordt een oude, maar vooral wijze man

Dit klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk, maar dat is het zeker wel. Je bent geen 20 meer dan dat betekent dat je inmiddels heel wat levenslessen achter de rug hebt. Door schade en schande heb je veel geleerd over hoe je bepaalde dingen het beste kunt aanpakken. Je denkt meer probleemoplossend en je kunt dingen vanuit ratio bekijken.

2. Je bent gelukkiger

Dit geldt voor de meeste mensen. Natuurlijk heb je van die chagrijnige bejaarden, maar deze blijken echt een uitzondering te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste mensen steeds gelukkiger en blijer worden als ze ouder worden. Ook staan ze een stuk positiever in het leven. Dit komt doordat je gaandeweg je leven meer focust op dingen die je blij maken en deze belangrijker acht.

3. Je wordt eindelijk een ochtendpersoon

De avondmensen onder ons springen en gat in de lucht als ze dit horen. We weten allemaal wel dat het voor avondpersonen pittig is om iedere ochtend zo vroeg op te staan. Als je ouder wordt veranderen je slaappatronen en dat merk je vooral aan de kwaliteit van slaap. Het wordt namelijk steeds moeilijk om de slaap te vatten, waardoor je automatisch ook eerder wakker wordt. Nu denk je waarschijnlijk: wat is hier precies positief aan? Dat snappen we, maar eigenlijk is het heel simpel. Het is namelijk bewezen dat mensen die eerder wakker worden veel gelukkiger en gezonder zijn. Dit zorgt er onder andere voor dat je veel productiever, scherper en toekomstgericht bent.

voordelen ouder worden

4. Migraine klachten wordt minder

Voor degene die migraine hebben, hebben wij goed nieuws. Kwaaltjes die bij migraine komen kijken, verminderen zodra je ouder wordt. Symptomen als gevoeligheid voor licht, overgeven, duizeligheid en misselijkheid worden minder heftig of verdwijnen zelfs helemaal.

5. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Daar waar we allemaal nog wel wat onzekerheden kennen op jonge leeftijden, merk je daar op oudere leeftijd een stuk minder van. Je wordt steeds volwassener, waardoor je steeds zekerder van jezelf wordt. Ook stijgt het vertrouwen in jezelf steeds meer. Een van de belangrijkste voordelen van ouder worden, want je zit veel beter in je vel.

6. Spannender leven tussen de lakens

Dit is een verrassende, want de meesten denken dat seks steeds oncomfortabeler wordt als je ouder wordt. Dat is dus zeker niet waar. Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer het biologische klokje gaat tikken. Hierdoor hebben zij meer zin in (vaker) seks. Dit heeft zo zijn voordelen voor ons. Verder is ook gebleken dat mannen sowieso meer gaan genieten van seks. Een meevaller dus!

Er worden dus eigenlijk flink wat aspecten beter als je ouder wordt. Wil je ook nog weten hoe je je jeugdige charme behoudt als je ouder wordt. Lees het hier.