Je kunt op verschillende manieren ouder worden

Ouder worden kan natuurlijk op vele manieren. Grofweg kun je twee manieren van elkaar onderscheiden. Je hebt mensen die ervoor kiezen om maar gewoon te accepteren dat het allemaal minder wordt en er verder niet zoveel meer aan doen. Accepteren dat je ouder wordt is op zich goed, maar er niks aan doen is zonde. En je hebt mensen die wel proberen jong te blijven en hier alles aan doen. Natuurlijk slaan sommigen hierin door, maar in principe juichen wij dit alleen maar toe. Met deze tips kun je op een mooie manier oud worden zonder je charme te verliezen en van je leeftijd zelfs een voordeel maken.

Behoud je jongensachtige charme

Als je jong bent flirt je waarschijnlijk weleens met een mooie vrouw op straat. Als je ouder wordt denk je hier misschien meer over na en doe je het niet. Wij zeggen juist, doe dit wel. Het kan geen kwaad, de vrouw ziet het als compliment en jij voelt je weer een jonge god. Bovendien word je vaak charmanter als je ouder wordt, dus de kans dat het nog wat oplevert wordt misschien nog wel groter ook. Blijf een beetje speels, dit maakt je charmanter en jonger.

bond

Date iemand jonger dan jij

Dit is wellicht een wat aparte tip, zeker omdat je misschien denkt dat je minder goed in de markt ligt naarmate je ouder wordt. Maar vrouwen vinden oudere mannen vaak juist interessant. Daarnaast is het zo dat veel mannen knapper worden met de jaren. Dus een jongere vrouw daten is geen slecht idee. Zij kan iets van je leren en voelt zich prettig in je omgeving. Jij voelt je jonger en ligt nog goed in de markt. Win-win dus.

Omarm je leeftijd, maar niet teveel

Bedenk dat ouder worden ook zeker voordelen met zich meebrengt. Je geniet waarschijnlijk meer van kleine dingen en hebt wellicht rust en zekerheid gevonden. Je weet ook meer wat je wilt en wie je bent. Waar je je in je jonge jaren nog druk maakte over wat je nu wilde en wat mensen van je zouden vinden, heb je dat nu hopelijk grotendeels van je afgeschud. Geniet hiervan en misschien beleef je dan wel je beste jaren.

Echter gaat het ouder worden ook gepaard met fysieke achteruitgang. En dat is normaal. Maar dat betekent niet dat je er niets tegen kan doen. Het kunnen zaken betreffen waar jij vroeger niet eens bij stilstond, maar die nu kei hard aankomen. Je bent de 40 gepasseerd en zonder te beseffen word je met enige regelmaat ’s nachts wakker. Heb je last van je rug? Probeer yoga en bezoek vooral een fysio. Moet je vaak plassen? Gebruik eens prostaat pillen. Dit zal ongetwijfeld jouw drang om naar de wc te gaan verminderen. Haal alles uit de kast voor een betere nachtrust.

Blijf af en toe feesten

De kater wordt heviger naarmate je ouder wordt en je agenda is waarschijnlijk ook meer gevuld dan in je studententijd. Maar het kan zeker geen kwaad om zo nu en dan te blijven feesten. Het is gezellig,ontspannend en levert je bovendien mooie verhalen op. Dus maak af en toe tijd en feest als een jonge god, het is de kater waard.

ouder worden MAN MAN

Probeer eens wat nieuws

Stilstand is in veel gevallen hetzelfde als achteruitgang. Blijf dus niet altijd dezelfde dingen doen maar probeer eens wat nieuws. En dan het liefst regelmatig op spontane wijze. Het maakt niet zoveel uit wat je gaat doen, als je iets doet dat je nog nooit hebt gedaan voel je je sowieso al levendiger.

Blijf in vorm

Er zijn natuurlijk verhalen dat een dadbod helemaal in is. Maar eigenlijk is het ook gewoon een excuus om niet zoveel te hoeven doen aan je lichaam en gezondheid. Je hoeft zeker niet per se met een sixpack rond te lopen, al helemaal niet als je wat ouder bent. Maar een bierbuik en man boobs zijn dan wel weer het andere uiterste. Let dus een beetje op je voeding en beweeg regelmatig. Daar heb je op vele vlakken voordelen van.

ouder worden MAN MAN
Foto via: Instagram Magic Fox

Investeer in een mooie auto

Een auto is één van de mooiste speeltjes voor de man, in elk geval voor een groot deel van de mannen. Je bent nu op een leeftijd gekomen dat je je wat meer kunt veroorloven en dus ook een mooiere auto kunt kopen. Maak hier gebruik van. Anderen zullen er met bewondering naar kijken en zelf voel je je er ook goed door.

Geniet en sla niet door

Blijf vooral ook genieten van het leven en denk niet teveel na over jong blijven. Allerlei ingrepen gaan je over het algemeen niet mooier maken. Maar ook teveel nadenken over je voeding, sporten en je uiterlijk leveren je uiteindelijk waarschijnlijk niet het ultieme geluk op. Eet lekker, drink als het kan en je er zin in hebt en geniet vooral van het leven.

ouder worden MAN MAN

Ga mee met de tijd

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest, met name op het gebied van technologie en social media. Zorg dat je een beetje op de hoogte blijft en mee kunt met de jongere mannen. Je wil niet die man zijn die moet vragen aan zijn jongere collega of zoon hoe je een appje moet versturen. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet die man zijn die alles zonder schaamte op social media zet. Je kunt ook doorslaan.

Besteed aandacht aan je verzorging

Verzorging is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Je gaat tekenen van ouderdom vertonen en dat is prima. Maar je kunt er wel je best voor doen om er zo goed mogelijk uit te zien. Besteed aandacht aan je grooming ritueel. Denk ook aan je kapsel, je wenkbrauwen en houd je baard mooi bij. Bezoek de tandarts op regelmatige wijze en tot slot, denk aan je kleding. Besteed aandacht aan je voorkomen en kleed je naar je leeftijd. Dat kan je weleens veel opleveren.

ouder worden MAN MAN