Cocktails met Disaronno

De originele smaak en het onmiskenbare aroma maken deze Italiaanse likeur een wereldwijd fenomeen. Het wordt niet alleen puur gedronken, maar ook in overheerlijke cocktails. Drie verfijnde varianten zijn de Disaronno Wears Diesel, Disaronno Sour en de Disaronno Fizz. Zo maak je deze cocktails met Disaronno.

Disaronno Wears Diesel cocktail

Ieder jaar slaat Disaronno zijn handen ineen met een beroemd Italiaans modemerk, zo ook in het jaar 2019. Hoe er in het verleden al is samengewerkt met merken als Trussardi, Versace en Cavalli, is dit jaar het beroemde denim-merk Diesel aan de beurt. De creatieve afdeling van Diesel mocht de bekende hoekige fles van een speciale buitenkant voorzien, en daar zijn ze ongetwijfeld in geslaagd.

Het design beschikt over een opvallend blauw camouflage-patroon, natuurlijk in denim – het textiel waar Diesel wereldbekend mee is geworden. Dit echte ‘collectors item’ weerspiegelt de passie van beide wereldberoemde, in Italië gevestigde bedrijven, waarbij creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel staat.

cocktails met Disaronno

Speciaal voor de Disaronno Wears Diesel is er een unieke cocktail ontwikkeld. Ben jij een échte Disaronno-liefhebber en wil je deze cocktail proberen? Let dan op, want zo maak je hem:

disaronno cocktaila

Meng in een groot glas 50 ml Disaronno, 20 ml amaica Rum overproof, 30 ml limoensap, 20 ml passievruchtsiroop, 8 muntblaadjes en wat crushed ice. Als finishing touch garneer je de cocktail met wat extra munt en frambozen. Cheers!

Disaronno Wears Diesel

Disaronno Wears Diesel

Disaronno €20,95 Shop nu

De speciale fles is nu te koop bij Nederlandse slijterijen. Met een deel van de verkopen van de Disaronno Wears Diesel wordt de OTB Foundation gesteund. Zij zetten zich in voor een betere wereld, door middel van moedige acties op het gebied van duurzaamheid, innovatie en directe sociale impact.

Disaronno Sour – een klassieker

Natuurlijk zijn er altijd een aantal klassiekers die simpelweg niet kunnen ontbreken, zo ook de Disaronno Sour. Het is een cocktail waarbij de likeur wordt gecombineerd met de frisse smaak van citrus, wat voor een drankje zorgt het een zure afdronk, perfect voor in de namiddag en avonden. Ook is deze cocktail enorm lekker in combinatie met een zoet dessert als tiramisu.

Disaronno Sour

Deze overheerlijke classic maak je als volgt:

Pak een shaker en mix daarin 60 ml Disaronno, 30 ml citroensap, 5 ml suikersiroop, 1 deel Angostura bitters en crushed ice. Shud de ingrediënten vervolgens goed door elkaar en schenk de cocktail uit in een tumbler glas. Top de Disaronno Sour af met een cocktail kers en een schijfje citroen.

Disaronno Fizz – nieuw en hip

Mocht jij de voorkeur geven aan een nieuwe en hippe cocktail, dan is de Disaronno Fizz de beste keuze voor jou. Hij is fris, modern en eenvoudig te bereiden. Dus een cocktail die uitermate geschikt is om je gasten te verrassen.

Disaronno Fizz cocktail

Om een Disaronno Fizz te maken schenk je 50 ml Disaronno en 100 ml bruisend water in een wijnglas. Voeg hierbij het sap van een halve limoen, dus ongeveer 15 ml, en roer de ingrediënten door elkaar. Garneer deze verfrissende cocktail met een limoen partje en klaar is kees!