Wat zijn de voordelen van een langeafstandsrelatie?

Alleen maar negatief praten over een langeafstandsrelatie is niet helemaal fair. Liefde kent nou eenmaal geen grenzen, letterlijk in dit geval. Een langeafstandsrelatie heeft wel degelijk voordelen en die gaan we hier grondig bespreken.

 

1. Je leert jezelf kennen

Liefde maakt blind, dat klopt. In een (normale) relatie ben je veel vaker samen dan in een langeafstandsrelatie. Echter heb je in een langeafstandsrelatie meet tijd voor jezelf. Je wordt verplicht om alleen te kunnen zijn. Ook is er tijd om aan jezelf te werken en nieuwe hobby’s te ontdekken.

2. Je leert hoe je onafhankelijk kan zijn

Vaak zijn mensen bang om uit elkaar te groeien als ze aan een langeafstandsrelatie beginnen. Dit valt niet te ontkennen, maar we kunnen het wel in een ander perspectief gaan bekijken. Door de afstand leer je onafhankelijk te worden, nog meer dan dat je al was. Je leert dingen volledig alleen te doen en je creëert hobby’s die écht alleen voor jou zijn. Vooral tijdens ruzie is er de ruimte om alleen te zijn en alles op jouw manier te verwerken.

voordelen langeafstandsrelatie

3. Je gaat je partner meer waarderen

Je wordt dankbaar voor de tijd die je wél met elkaar door kan brengen. Je gaat hierdoor je partner en de tijd samen veel meer waarderen. De tijd die je met elkaar hebt nemen jullie niet aan als vanzelfsprekend en jullie maken er continu het beste van.

4. Je ontdekt sneller nieuwe plekken

Wanneer jullie in een langeafstandsrelatie zitten, dan zullen jullie ook vaker geneigd zijn om ergens tussenin af te spreken of samen een tripje te maken. Zo zie je plekken die je normaal nooit zou bezoeken. Dit is de beste manier om leuke herinneringen te creëren met elkaar.

5. Je communicatieve vaardigheden nemen toe

De love language in een langeafstandsrelatie is niet hetzelfde als in een (normale)relatie, zoals knuffelen, kussen of andere aanrakingen. In een langeafstandsrelatie is de love language praten en bellen. Je leert elkaar beter begrijpen en zo leer je beter communiceren met elkaar. En je weet wat ze zeggen:  ‘communication is key.’

Ben jij nog helemaal niet klaar voor een relatie, laat staan een langeafstandsrelatie? Bekijk dan de voordelen van het single leven.