Welke voetbalclubs betalen de hoogste salarissen?

Het gemiddelde salaris van voetballers in Nederland ligt al vrij hoog, vergeleken met veel andere banen. Maar het écht grote voetbalgeld ligt in het buitenland. Met name de clubs die meedoen aan de Champions League betalen per jaar gemiddeld het meest voor een speler. Wij hebben de best betaalde clubs voor je op een rijtje gezet.

10. Atlético Madrid

Atlético Madrid is een van de grootste clubs in Spanje. Elk jaar strijden ze om trofeeën, zowel in Spanje als Europa. Met een selectie vol getalenteerde spelers is de club uit Madrid per speler gemiddeld 4,48 miljoen euro kwijt aan salarissen per jaar.

9. Liverpool

Liverpool is een van de grootste clubs in het befaamde Engelse voetbal. Ze doen dan ook regelmatig mee aan de Champions League en zeker niet voor spek en bonen. Onder leiding van Jürgen Klopp is Liverpool de laatste jaren een echte titelkandidaat geworden. Sinds 2018 hebben ze maar liefst drie keer in de finale gestaan van de Champions League en wonnen één daarvan in het seizoen 2018-2019. Maar goed, het kost Liverpool ook flink wat geld. Per speler betalen The Reds gemiddeld 5,04 miljoen euro per jaar. Ook de Nederlandse Cody Gakpo ontvangt een goed salaris.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

8. Arsenal

De club uit Noord-Londen lijkt dit seizoen goed op weg te zijn om de Premier League te winnen. Ook is Champions League voetbal volgend seizoen bijna een garantie voor The Gunners. Arsenal heeft een fantastische ploeg met vele jonge talenten. Arsenal betaalt elke speler gemiddeld 5,12 miljoen euro per jaar.

7. Chelsea

We blijven nog even in Londen want Chelsea is nog zo’n Engelse grootmacht die elk jaar miljoenen euro’s besteedt om de Champions League te winnen. De Londense club heeft de UCL in haar geschiedenis twee keer gewonnen. En met de hoeveelheid geld dat Chelsea ieder jaar spendeert, lijken ze gretig te zijn naar de derde. Chelsea is op jaarbasis per speler gemiddeld 5,50 miljoen euro kwijt.

6. Bayern München

Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld. De zesvoudig Champions League-winnaar heeft een ploeg vol wereldtalenten die een flink salaris verdienen. De Duitse club betaalt elke speler per jaar gemiddeld 5,65 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)

5. Manchester United

Manchester United staan ook wel bekend als The The Red Devils. Vele mensen lijken van mening te zijn dat Manchester United de grootste club in Engeland is. Wel te begrijpen met een totaal van twintig Premier League-bekers in de vitrine. De Engelse club heeft een van de beste ploegen in Europa en de allergrootste fanbase ter wereld. Ze betalen dan ook een aardig bedrag. Per speler gemiddeld 5,91 miljoen euro per jaar.

4. FC Barcelona

Een van de populairste clubs ter wereld: FC Barcelona. Bijna elk jongetje droomt ervan om voor deze club te mogen spelen. Niet alleen heb je hier ontzettend veel kans om mooie prijzen te winnen, maar je krijgt hier gemiddeld ook nog eens erg goed betaald. Het gemiddelde salaris bij FC Barcelona is 5,96 miljoen euro per jaar.

3. Manchester City

Het zal je niet verbazen om nog een Engelse club tussen de lijst te zien. Manchester City doet er alles aan om de legendarische Champions League trofee aan hun vitrinekast toe te voegen. Dat is te zien aan hun transfer activiteit en zeker ook de immense salarissen die de club haar spelers betaalt. The Citizens betalen elk jaar gemiddeld 6,34 miljoen euro per speler. Sterspelers als Kevin de Bruyne en Erling Braut Haaland vullen hun zakken goed in Engeland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester City (@mancity)

2. Real Madrid

Met ruim 14 Champions Leagues is Real Madrid de succesvolste club in heel Europa. Ze hebben op papier bijna elk jaar weer een van de beste teams ter wereld. Real Madrid moet dan ook aan de hoge salariseisen van de spelers kunnen voldoen, maar voor een van de rijkste clubs ter wereld is dat helemaal geen probleem. Los Blancos betaalt jaarlijks gemiddeld 6,37 miljoen euro per speler.

1. Paris Saint Germain

PSG is de succesvolste voetbalclub van Frankrijk en een van de rijkste clubs ter wereld. Het is duidelijk dat de club één doel voor ogen heeft: het winnen van de Champions League. Daarvoor hebben ze de allerbeste spelers ter wereld binnengehaald, zoals Lionel Messi, Neymar en  Kylian Mbappe. Het is dan wel te snappen dat ze de absolute hoofdprijs betalen. PSG betaalt per jaar gemiddeld 6,70 miljoen euro per speler.