De Gakpo-deal is rond: op naar de Premier League

Na de top prestaties van Gakpo op het WK hadden velen al het gevoel dat er een transfer aan zat te komen. Als dat niet deze winter zou gebeuren, dan zou het wel in de zomer gebeuren. En ja hoor, de deal is nu al rond. De voormalig PSV-speler Cody Gakpo vertrekt per direct naar Engeland om de transfer af te ronden. Hij gaat in de loop van de komende week nog een medische keuring krijgen en dan gaat hij aan de slag. Eén ding is in ieder geval zeker: Cody en zijn prachtige vriendin Noa van der Bij hoeven de verhuisdozen die net naar hun nieuwe woning gegaan zijn, nog niet uit te pakken. Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de net gekochte villa in Eindhoven van het stel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)


De transferprijs was ongeveer 50 miljoen euro, dit is met diverse bonussen. Verder is er nog niet veel nieuws naar buiten gekomen over de hoogte van dit bedrag, maar de algemeen directeur Marcel Brands meldde op de clubsite “dit is een recordtransfer voor de club”. Dit houdt dus in dat Gakpo voor een hoger bedrag verkocht is dan de Mexicaanse Lozano. En bij zo’n transfer komt natuurlijk ook een grote financiële klapper. Gakpo kan namelijk een heerlijke salaris verhoging verwachten.

Wat wordt het salaris van Cody Gakpo bij Liverpool?

Hoeveel de voormalig PSV-speler gaat verdienen bij de Engelse club is nog onduidelijk. Er valt wel met zekerheid te zeggen dat hij meer gaat verdienen dan in Eindhoven. Dit seizoen kreeg Gakpo een salaris van bijna drie miljoen per jaar en dat is al een hele vooruitgang met het contract dat hij daarvoor had. Toen verdiende hij ‘slechts’ drie ton per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)


Maar om alvast een redelijke schatting te geven over wat voor salaris Cody kan gaan verwachten, kijken we even naar mede Nederlands elftal-speler Virgil van Dijk. Hij verdient namelijk op dit moment dertien miljoen euro per jaar bij de Engelse club. Aangezien Big Virg zich onderhand wel bewezen heeft op dat niveau, zal het salaris van Gakpo niet zo hoog zijn als dat van de centrale verdediger. Maar we kunnen er wel van uitgaan dat Cody Gakpo zijn salaris lekker om hoog gaat en hij een paar miljoen meer per jaar in zijn zakken mag steken. Daarmee gaat natuurlijk ook het vermogen van Cody Gakpo alleen maar toenemen in de aankomende jaren.