Alarm! Er is een robotstofzuiger ontsnapt

In Barcelona is laatst een robotstofzuiger ontsnapt. Ja echt… een robotstofzuiger. Stel je voor: je loopt door de stad en je ziet ineens een stofzuiger voorbijkomen. Dat is iets wat niet echt snel in je op zou komen. De robot was uit iemands huis ontsnapt doordat zij de deur open hebben laten staan. Hij pakte waarschijnlijk zijn kans op vrijheid.

Een Twitter-gebruiker was daar getuige van en kon niet anders dan de hele situatie filmen. De robot trok veel aandacht bij de personen om hem heen en heeft vele mensen vermaakt. Oriol Canosa begon de robot te filmen, die ongestoord ronddraaide op de stoep. Het apparaat deed wel zijn werk: de omgeving stofzuigen.

Er waren zelfs mensen die een zoektocht hadden voorgesteld naar de vermiste stofzuiger. Kan je het je al voorstellen, al die posters door de straat met een losgeslagen stofzuigende robot erop. De online reacties waren hilarisch, één van hen schreef :“Ik stel me posters in de buurt voor: robotstofzuiger gezocht. Op het moment van ontsnappen had hij een volle batterij bij zich. We missen hem. Kom alsjeblieft terug.” Gelukkig eindigde alles uiteindelijk op de best mogelijke manier voor robot en voor de winkelier, zijn eigenaar. Ze werden weer herenigd en de stofzuiger kon terugkeren naar zijn dagelijkse leven. Hoe ver je het een ‘leven’ kan noemen dan.

De kleine robot is vervolgens wel bekend geworden op het internet en heeft mensen over de hele wereld vermaakt en aan het lachen gemaakt. Dit blijft namelijk niet iets wat je snel tegen zou komen. Zie de video hieronder:

(Bron: SGXL)