Welke voedingsstoffen helpen bij een goede huid?

Tegenwoordig hebben ook mannen een skincare routine, olie, crème of wat dan ook. Maar soms is dat niet genoeg, vooral niet als je een aantal slechte gewoonten hebt. Door vettig eten, veel lactose of gluten kunnen er onzuiverheden ontstaan. Maar er zijn ook voedingstoffen die ervoor zorgen dat je huid verzorgd wordt. Door deze voedingstoffen aan je dieet toe te voegen krijg je een goede huid.

1. Vitamine D

Vitamine D is erg belangrijk voor je botten en spieren, maar daar is het zeker niet alleen goed voor. Je huid zal zeker opknappen van een dosis vitamine D. Het beschermt je huid tegen de zon, het werkt ontstekingsremmend en het zorgt voor een goede wondgenezing. Ondanks de bescherming tegen de zon, moet je zeker niet vergeten dagelijks zonnebrand te smeren.

2. Vitamine C

Naast vitamine D is ook vitamine C erg belangrijk voor je huid. Het is een van de belangrijkste antioxidanten die je lichaam nodig heeft. Het maakt ook collageen aan, wat je huid stevig houdt. Erg belangrijk dus!

3. Astaxanthine

Probeer het maar niet uit te spreken, maar gewoon in te nemen. Door astaxanthine in te nemen ontstaat er minder rimpelvorming en zorgt het voor een mooie huid op langer termijn. Dit stofje wordt aangemaakt door algen en plankton. Maak je niet druk, je hoeft geen plankton naar binnen te werken. Doordat zij dit aanmaken, komt het in verschillende vissen terecht. Dus een extra portie vis moet voldoende zijn.

4. Probiotica

Probiotica zorgt voor een goede darmflora, maar ook voor een mooie huid. Inmiddels is het ook duidelijk aan het worden dat dit heel goed kan zijn voor huidaandoeningen. Heel leuk feitje, er zit probiotica in bier dus die inname moet goed komen.

5. Omega 3-vetzuren

Nog een extra reden om nog meer vis te eten. Omega 3-vetzuren helpen mee om je huid te beschermen door middel van een extra beschermlaag. Hierdoor wordt je huid meer gehydrateerd en is het extra beschermd tegen gevaren van buitenaf.

Heb je een vette huid, maar heb je geen idee hoe je deze het best kunt verzorgen? Dan hebben wij een aantal tips voor mannen met een vette huid.