Wat moet je eten als je last van hooikoorts hebt?

Je hebt hooikoorts, knap vervelend wanneer je elke keer weer met brandende ogen door de natuur moet lopen. Je denkt misschien dat het nu eenmaal een allergische reactie is, waar je simpelweg mee moet leren leven, maar er is wel degelijk iets aan te doen.

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel. Voor het lichaam is dit niet schadelijk, maar bij sommige mensen lijkt het imuum-syseem daar niet van op de hoogte zijn. Gelukkig kun je je hooikoorts klachten verminderen, door je lichaam een handje te helpen. Hier is wel een beetje discipline voor nodig, want je zult op een dieet moeten.

Voedingsproducten tegen hooikoorts

Laten we eerst beginnen bij het slechte nieuws, want er zijn toch aardig wat producten waar je afscheid van moet nemen, als je goed wilt diƫten. Zo moet je stoppen met koffie en zuivelproducten met koemelk. Tenzij het zure zuivelproducten zijn zoals kwark of karnemelk. Wees ook wat zuiniger bij het kruiden van je maaltijd, want voor dit dieet is het ook verstandig om minder zout, peper, kerrie en mosterd te gebruiken.

hooikoorts

1. Bromelaine

Het stofje bromelaine kun je terug vinden in onder andere ananas. Daarom is deze tropische vrucht niet alleen lekker, het kan je ook helpen met het verminderen van je hooikoortsklachten.

2. Omega 3 vetzuren

Ben jij een echte visliefhebber, dan hebben wij mooi nieuws. Omega 3 vetzuren zitten in allerlei verschillende vissoorten zoals haring, makreel of tonijn. Dit spul werkt als een ontstekingsremmer tegen je klachten. Goed excuus voor een lekker broodje tonijn dus.

3. Quercetine

We kunnen je ook aanraden om voeding met quercetine te eten. Dit stofje gaat je immuunsysteem helpen en zorgt ervoor dat je lichaam geen histamines aanmaakt. Het stofje waardoor allergische reacties kunnen ontstaan. Quercetine kun je terug vinden in producten zoals rode wijn, appels, uien, groene thee, maar je kan het ook vinden in bepaalde voedingssupplementen.

hooikoorts tegen gaan

4. Curcumine

Curcumine kun je terug vinden in het superkruid Kurkuma of in supplementvorm. Dit spul is een antioxidant die ook de aanmaak van histamines kan verhinderen. Daarnaast helpt het je ook om te herstellen van allergische reacties.

5. Zuurkool

Zuurkool kan de werking van je darmen stimuleren en dat is belangrijk, omdat je darmen meer doen dan alleen het verteren van je eten. De darmflora heeft ook veel effect op je algemene gezondheid omdat er probiotica in verwerkt zitten.

Hopelijk kun je met deze tips zonder niesbuien de lente en zomer doorkomen. Wil je wat meer info over het bestrijden van je hooikoorts? Check dan dit artikel met vijf tips voor mensen die last hebben van hooikoorts.