Hooikoortsklachten

Via de mannen van Gewoonvoorhem zijn wij ter ore gekomen dat Gin en Vodka de oplossing zijn voor jouw hooikoortsklachten. Je wilt de gehele lente natuurlijk niet al proestend, hoestend en met zere keel doorbrengen. Hooikoorts zorgt er daarnaast ook voor irriterende ogen en een neusholte die hier ook niet erg blij van wordt.

Allergie gin header

Hoe zit het dan precies? Alcoholistische dranken verergeren de symptomen van hooikoorts en astma. 64% geeft namelijk aan dat alcohol bijdraagt aan een stimulans van bovenstaande symptomen. Toch schijnen niet alle dranken de symptomen te verergeren. Het Asthma UK heeft namelijk onthuld dat dranken met een laag gehalte van de chemische stoffen histamine en sulfieten dit niet verergeren. Gin en Vodka hebben dan ook een relatief laag histaminegehalte waardoor het een beter alternatief is dan andere dranken.

Gin bevat helemaal geen sulfieten door het destillatieproces van de drank, behalve wanneer een merk het proces aanpast om het alcoholpercentage te verhogen. Absolut Vodka heeft eveneens verklaard vrij te zijn van deze chemische stoffen. Toch is er een kritische noot. Gin of Vodka zal de symptomen niet oplossen en er wordt zelfs getwijfeld aan de correctheid over de werking van deze chemische stoffen. Histamine wordt namelijk zelf aangemaakt door het lichaam en het innemen van deze stof heeft mogelijk niet dezelfde werking.

Het lijkt er op dat het drinken van Gin of Vodka een minder slechte goede werking heeft als je last hebt van allergieën. Proberen kan nooit kwaad toch? Een goed moment om het uit te proberen tijdens de Amsterdam Cocktail Week.