Amsterdam Cocktail Week

Van 5 t/m 11 maart is het weer zo ver, dan is het tijd voor de tweede editie van Amsterdam Cocktail Week. Tijdens deze week kan je bij 45 verschillende bars en restaurants exclusieve cocktails proeven. Omdat je waarschijnlijk niet van plan bent om ze alle 45 af te gaan, geven wij een lijstje van bars en restaurants die je niet mag missen!

Cocktail Escape Room

Je kan het tijdens Amsterdam Cocktail Week heel spannend maken. Op 8 en 9 maart organiseert Union 55 Rum een pop-up Cocktail Escape Room in The Hoxton Amsterdam. In dit hotel zal een ruimte ingericht worden en moeten cocktail-gerelateerde raadsels zo snel mogelijk worden opgelost. Het is tussen 18:00 en 23:00 elke 15 minuten mogelijk om je cocktail kennis te bewijzen.

Door 74

Door 74 is de eerste cocktailbar in speakeasy-stijl in Nederland. Als je eenmaal door de vereiste verborgen deur bent, vind je antieke decors, tinnen plafonds en een verfijnde atmosfeer. Hier geniet je van heerlijke en perfect uitgebalanceerde creaties van het bekroonde team. Bij Door 74 kan je genieten van een Fire wing island. Deze bar is te vinden aan de Reguliersdwarsstraat.

Amsterdam Cocktail week man man 03

Pulitzer’s Bar 

De Pulitzer’s bar bevat alles wat je nodig hebt: perfecte service, gastvrijheid en subtiele verlichting. De leren fauteuils zijn uitnodigend om in neer te ploffen en de (mix) dranken zijn binnen handbereik. De ideale plek voor een Hendrick’s Gin. Speciaal voor Amsterdam Cocktail Week is een menu samengesteld en laat je niet misleiden, want niets is wat het lijkt met de Martini in Disguise. Pulitzer’s Bar is gevestigd in het Pulitzer Hotel aan de Keizersgracht.

Amsterdam Cocktail week man man 01

Pigs & Punch

Tijdens Amsterdam Cocktail Week werken de bar en keuken perfect samen om de juiste cocktails te creëren. Voor de cocktail Tom & Sherry met Bulleit Bourbon zocht Pigs & Punch de zachte kant op met Moscatel, een sherrywijn en een siroop van creamed corn met creole bitters. Deze bar serveert ook een interessante non-alcoholische cocktail op basis van East Imperial Yuzu tonic, met de smaak van deze Aziatisch citrusvrucht. Je vindt deze bar aan de Utrechtsestraat.

Amsterdam cocktail week man man 02

Tales & Spirits

Uiteraard is ook Tales & Spirits van de partij als het om cocktails gaat. Bij Tales & Spirits geloven ze dat het drinken van cocktails leuk moet zijn. Daarom serveren ze hun heerlijke cocktails met veel humor en theater, waardoor je al een lach op je gezicht hebt nog voordat je de cocktail hebben geproefd. Deze bar is te vinden aan de Lijnbaanssteeg en kan je terecht voor een goede cocktail met whiskey.

Amsterdam cocktail week man man 11

Bar TwentySeven

Ook het team van Bar TwentySeven, welke te vinden is aan de Dam, heeft talloze intrigerende creaties ontwikkeld die te proberen zijn tijdens Amsterdam Cocktail Week. Speciaal voor deze week ontwikkelden zij de Cariño, met Bacardi 8, Griekse yoghurt, vanillesuiker en limoensap. Ook voor non-alcoholische cocktails kan je hier prima terecht. Een voorbeeld hiervan is de BB 94, een cocktail waarmee je je in ananas-heaven zal wanen.

Amsterdam Cocktail week man man 02