Virgil van Dijk verdient genoeg met voetbal voor een luxe leven

Na jaren hard werken in de voetballerij is verdediger Virgil van Dijk bij z’n huidige topclub in de Engelse competitie beland. Hij zet zich in voor de voetbalploeg Liverpool en mag zich daardoor een van de grootste verdedigers ter wereld noemen. Het is te hopen dat hij z’n kwaliteiten ook op het komende EK in Duitsland kan laten zien. Voor Ronald Koeman was het namelijk geen lastige beslissing of hij de speler mee zou nemen in z’n selectie, ja of nee. Volgens de UEFA was Van Dijk immers de beste verdediger van het seizoen 2018/2019.

Van Dijk wordt uiteraard niet alleen beloond met een vaste basisplaats en de verantwoordelijkheid als teamcaptain, maar ook de bankrekening van de speler wordt flink aangevuld. Ieder jaar ontvangt hij zo’n 15 miljoen euro van de Engelse topclub. Omgerekend krijgt Van Dijk dus circa 3 ton per week.

Exclusieve horlogecollectie vol met luxe merken

Deze centen geeft Virgil graag uit aan luxe objecten en ook horloges mogen dan niet ontbreken. Eerder werd hij al gespot met een peperdure Patek Phillipe Aquanaut met roodkleurige band. In nieuwstaat kost dit exemplaar vandaag de dag ruim 160.000 euro! Ook pronkte Van Dijk op z’n Instagram met een knalblauwe keramische Audemars Piguet. De marktwaarde van dat klokje is maar liefst ruim 110.000 euro. Het mag duidelijk zijn dat Virgil niet vies is van een exclusief horloge en vermoedelijk bezit de voetballer nog veel meer mooie exemplaren van hoogwaardige Zwitserse horlogemerken.

Audemars Piguet ‘Cactus Jack’ om de pols

Het horloge waarmee Van Dijk showde tijdens de Formule 1 race in Monaco wint het echter zeer gemakkelijk van de zojuist genoemde klokken. Het gaat om een bruinkleurige Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De bijnaam van dit exemplaar is ‘Cactus Jack’. Het gaat om een limited edition horloge met een keramische horlogekast. Naast het materiaal is vooral het uurwerk erg kostbaar. Er is namelijk geen gebruik gemaakt van een wijzerplaat waardoor het complete gecompliceerde uurwerk te zien is. Deze techniek is erg ingewikkeld, iets waar het horlogemerk bekend om staat. Het meest bijzondere is het eeuwigdurende kalender die zelfs een normaal jaar van een schrikkeljaar kan onderscheiden. Daarnaast is de armband ook uiterst hoogwaardig. AP heeft gebruik gemaakt van een bruine kalfsleren band met een ros├ęgouden vouwsluiting.

Opmerkelijke samenwerking met Travis Scott

De bijnaam ‘Cactus Jack’ heeft het horloge te danken aan de samenwerking met de gelijknamige Amerikaanse platenlabel. Dit muziekbedrijf is opgericht door hiphopartiest Travis Scott en heeft samen met AP dit klokje tot stand gebracht. Dat is ook de reden dat we de Amerikaanse rapper veelvuldig terugzagen met dit specifieke horloge. Dat is erg bijzonder, want meestal vermijdt AP samenwerkingen met andere bedrijven.

Naast Scott heeft ook Virgil van Dijk dus het genoegen om met dit exclusieve klokje te pronken. Naar verluidt zou Van Dijk zo’n twee ton voor deze AP hebben afgetikt. De waarde kende de afgelopen tijd echter een flinke waardestijging en kost inmiddels bijna een half miljoen euro! Naast een goede voetballer is Van Dijk dus, wellicht onbewust, een goede zakenman.