Van wie is deze roze McLaren?

Het viel verschillende Londenaren op dat de felroze McLaren-sportwagen ongeroerd voor een hotel bleef staan. De wagen trekt immers nogal wat aandacht. Door de opmerkelijke wrap valt de auto niet over het hoofd te zien.

Het uiterlijk is dus niet de enige reden waarom de McLaren een bezienswaardigheid is. Sinds het begin van de pandemie in 2020 staat de auto al op dezelfde parkeerplek voor het vijfsterrenhotel St. Pancras Renaissance Hotel. Maanden later begonnen de eerste nieuwsgierigen zich af te vragen waarom de auto nooit verplaatst werd. Nu zijn we vier jaar verder en staat de opvallende sportauto nog steeds op dezelfde plek.

Grote verwarring op TikTok

Er verscheen een video over de wagen op TikTok en deze werd vervolgens door miljoenen mensen bekeken. De verwarring sloeg massaal toe. Tussen de vele reacties onder de video liet een medewerker van het hotel van zich horen. Hij zei dat het ging om de auto van een hotelgast die permanent in het St. Pancras Renaissance Hotel verblijft.

@soggyspin4ch THAT PINK CAR HASNT MOVED 😳 #kingscross #stpancras #kingscrossstation #pinkcar #fyp #london #iykyk ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg

Over de juistheid van dat bericht ontstond vervolgens veel twijfel, maar het lijkt nu toch de waarheid te zijn. Een aantal ondersteunende verklaringen van andere hotelmedewerkers bevestigde uiteindelijk dat de wagen inderdaad van een hotelgast is. Deze welvarende logé zou wegens de pandemie niet naar z’n thuisland kunnen reizen en besloot daarom in het Londense hotel te wonen. Zelfs na de pandemie lijkt deze logé zich erg thuis te voelen in het hotel, hij is immers nog steeds woonachtig in een van de luxe hotelkamers van het gebouw.

De McLaren wordt wél verplaatst

Een personeelslid heeft bevestigd dat er zo nu en dan wel in de McLaren gereden wordt. Dit zou niet vaak zijn, maar de auto wordt dus wel degelijk verplaatst. De eigenaar van de wagen heeft toestemming gekregen om de sportwagen altijd op dezelfde prominente plek, aan de voorzijde van het hotel, te parkeren. Volgens het hotel staat dat mooi en straalt het exclusiviteit uit. Wie de eigenaar nu precies is, kan het hotel niet vertellen wegens privacyregels. Wel wordt duidelijk dat de rijke hotelgast een van de appartementen van de bovenverdieping huurt en dus woonachtig is in het hotel.

Peperdure overnachtingen

De waarde van een tweedehands variant van de sportwagen is zo’n 170.000 euro! De kosten van het verblijf in het luxueuze vijfsterrenhotel zullen voor de eigenaar van de McLaren dus een lachertje zijn. Het verblijven in een middelgrote kamer in dit hotel kost per nacht ruim 785 euro. De grootste en meest luxe kamer kost iedere nacht zelfs meer dan 1.220 euro! Moet je nagaan dat je dan iedere maand ook nog de verzekering en wegenbelasting voor een peperdure McLaren moet aftikken!