Waar gaat de film Get Out over?

De film Get Out werd geregisseerd door comedian en inmiddels gerespecteerd regisseur Jordan Peele. In de film volgen we Chris, een jonge Afro-Amerikaanse man. Chris heeft helemaal vlinders in zijn buik en is verliefd op zijn blanke en kersverse vriendin Rose.

Hij reist met haar samen naar het platteland af om haar ouders voor de allereerste keer te gaan ontmoeten. Wat begint als een ongemakkelijke, maar onschuldig lijkende kennismaking (vergelijkbaar met alle eerste keren ouders van je partner ontmoeten), verandert al snel in de hel. Chris ontdekt namelijk bijzonder duistere ontdekkingen doet over de ware intenties van Rose en haar familie, waarna het huis verandert in een angstaanjagende val voor Chris. Zal hij kunnen ontsnappen uit deze nachtmerrie?

Bekijk hier de trailer van Get Out:

Wie spelen er in de film?

De cast van Get Out is om van te smullen. Daniel Kaluuya neemt in de film de rol in van Chris. Zijn verraderlijke vriendin Rose wordt vertolkt door actrice Allison Williams. Haar op het eerste oog lieve, maar uiteindelijk kwaadaardige ouders, Dean en Missy, worden gespeeld door acteurs Bradley Whitford en Catherine Keener. Daarnaast zien we ook Lakeith Stanfield, die een belangrijke rol speelt in de verontrustende sfeer van de film. Deze getalenteerde acteurs brengen de complexe personages en het beklemmende verhaal op briljante wijze tot leven.

get out

Get Out is uiterst geliefd

De film heeft zowel het publiek en de critici om zijn vinger weten te wikkelen. Met een indrukwekkende score van 7,8 op IMDb is het duidelijk dat deze film een blijvende indruk heeft achtergelaten. De unieke mix van horror, kritiek op de sociale norm en zwarte humor heeft gezorgd voor lovende recensies en meerdere awards, waaronder zelfs een Oscar voor Beste Originele Scenario. Als je een fan bent van horrorfilms die je aan het denken zetten, dan mag je Get Out zeker niet missen.

Dus, zet 16 juni in je agenda en maak je klaar voor een filmavond die je niet snel zult vergeten. Get Out is binnenkort te zien op Netflix en belooft je op het puntje van je stoel te houden.