Bikkelharde strijd in Vikings

Het is geen verrassing dat fantasy-series als Game of Thrones en het toekomstige The Witcher alom worden geprezen. De series, die draaien rondom familievetes en oorlogen tussen verschillende volken zitten goed in elkaar en nemen ons mee naar een andere wereld. De serie Vikings heeft deze elementen ook, maar is tegelijkertijd gebaseerd op waargebeurde verhalen. In de serie volgen we namelijk – de naam zegt het al – een groep bikkelharde Vikingen die nergens voor terug deinzen. En dat is te zien in de serie, waar het er hard aan toe gaat.

Vikings

Van boer tot koning

Travis Fimmel speelt in Vikings de rol van Ragnar Lothbrok. In de geschiedenis over de ontdekkingsreizen van de Vikingen was Ragnar een simpele boer, die uiteindelijk uitgroeide tot Scandinavische koning. Geleidelijk aan krijgt Ragnar in de serie meer en meer macht. Zijn pad naar de kroon gaat gepaard met rooftochten, oorlogen, moed en verdriet. Belangrijke rollen zijn onder andere weggelegd voor Ragnar’s broer Rollo, Ragnar’s vrouw Lagertha, en hun zoon Björn. Net als in Game of Thrones lijkt elk personage zijn of haar eigen geheime agenda te hebben. Verraad, ontrouw en wraak zijn dan ook typische kenmerken die voorbij komen in de serie, net als familie-eer en loyaliteit.

Vikings

Toekomst van Vikings

Dat Vikings een groot succes is blijkt uit het verloop van de serie. Er zijn tot op heden maar liefst vijf seizoenen geproduceerd, met het zesde – en laatste – seizoen op de planning voor december. Bovendien is er een spin-off van de serie aangekondigd. Deze zal Valhalla (de naam voor de hemel waar volgens legendes alle gestorven Germaanse krijgers naar toe gaan) heten. Valhalla zal op Netflix te zien zijn. De releasedatum is hiervan nog niet bekend. Genoeg tijd dus om alle seizoenen van Vikings te bingen. Heb je de serie uit en ben je op zoek naar een andere fantasy-serie, dan kan je altijd ook het spannende His Dark Materials aanzetten.